Саопштења

МИЛЕНА ТУРК, ЈЕЛЕНА ОБРАДОВИЋ И ЂОРЂЕ ТОДОРОВИЋ СА ЛЕСКОВЧАНИМА

Милена Турк, Ђорђе Тодоровић и Јелена Обрадовић боравили су данас у Јабланичком округу и посетили породицу Костић у селу Доње Крајинце.
Газдинство породице Костић прави је доказ да је успех загарантован када вредно радите и када не одустајете од својих снова. Политика председника Вучића и СНС је управо то - да морамо да вредно радимо, да се боримо, јер само тако можемо да постижемо добре резултате. Ми желимо да сачувамо наша села, и држава већ много ради по том питању, кроз различите врсте помоћи, желимо да сачувамо традицију и обичаје, али, пре свега, желимо да сачувамо наше младе људе, да могу да остану на селу и заснивају своје породице, рекао је Ђорђе Тодоровић.
Србија је и пре светске кризе много улагала у пољопривреду. Савременија и модернија производња, електрификација поља императив су политике СНС. Само у околини Лесковца више од осамдесет милиона динара уложено је у електрификацију поља, што је вредним домаћинима омогућило да достигну у производњи још бољи квалитет хране, рекла је Милена Турк.
Србија је одувек била земља добрих домаћина, рекла је Јелена Обрадовић. Наши домаћини знају и да резултат њиховог рада и труда може да зависи и од природе. Због тога је веома значајна подршка државе која помаже пољопривредницима и у томе да сачувају свој производ, нагласила је Обрадовић. Она је истакла да је електрификација много помогла и да је заправо била окидач да многи започну свој приватан бизнис. Свако газдинство има домаћина који брине о свему, рекла је она, и подвукла да су цењени само они домаћини који су одговорни, вредни и поштени, и да ми управо таквог домаћина имамо на челу Србије, председника Вучића.
Милан Костић рекао је да је, након што је завршио пољопривредну школу, донео одлуку са оцем и братом да учине све да сачувају дедовину. Истакао је да им је на почетку било тешко, али да су уз помоћ државе, кроз различите субвенције, успели да своје газдинство, не само сачувају, већ и прошире, тако да данас велике количине својих производа извозе и у земље Европске уније. Он је позвао младе људе да буду храбри и да се упусте у сопствени бизнис, јер данас држава, истакао је Костић, води рачуна и помаже свим људима, не само онима који живе у градовима, већ и онима који су се одлучили да свој живот проведу на селу и живе од сопственог рада

Текст и фото: sns.org.rs