Вести

ФОРУМ ЖЕНА ОБЕЛЕЖИО ДАН ЖЕНА

Данас су чланице Форума жена на челу са председницом Кристином Васиљковић на платоу испред Лесковачког културног центра делиле руже и честитке са мотивационим порукама суграђанкама - на тај начин обележиле су Међународни дан жена. 

Дамама је руже делио и честитао празник и градоначелник и председник Градског одбора СНС Лесковац др сци. мед. Горан Цветановић.

Председница Форума жена Кристина Васиљковић обратила се пристнима и рекла:

„Како је Иво Андрић рекао- „Жена стоји као капија на излазу, као и на улазу овога света“. И жена јесте стуб породице, а породица је основ сваког друштва. Зато је важно да се што више жене укључују у политички живот и у све сфере друштва, јер једино тако можемо да допринесемо и створимо једну модерну и отворену Србију. Жена има огромну привилегију, а то је да на овај свет донесе један нови живот. Рађањем дете роди се и нова мама, зато је свим женама, мајкама инстиктивно да се боримо за нашу децу. Борба за нашу децу основни је покретач истрајности, упорности и огромне храбрости коју, све ми, жене, имамо. За све жене у друштву, а посебно у политици, веома је битна солидарност и узајамна подршка, јер једино тако можемо да допринесемо бољем развитку свих циљева за које се као жене залажемо, а то су: равноправност, једнакост, оснаживање жена, како у политици, тако и у друштвеном животу, економско оснаживање жена, здрављу и обазовању жена. Ово су све теме којима се ми у Српској напредној странци бавимо и на чијем унапређењу континуирано радимо,“ – истакала је председница ФЖ и честитала свим женама празник у име ГрО СНС Лесковац.