Вести

ОМЛАДИНА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ ЛЕСКОВАЦ ДЕЛИЛА ИНФОРМАТОР

На платоу испред Лесковачког културног центра Унија младих Градског одбора Српске напредне странке Лесковац данас је организовао акцију поделе страначког билтена СНС Информатор.

Подели страначког листа је присуствовало десетак чланова Уније младих и Градског одобра Лесковац поштујући све мере за спречавање ширења заразне болести ковид-19 јер Српска напредна странка као одговорна партија води рачуна о здрављу свих грађана.

Кандидат за одборника Српске напредне странке Оливера Вучић се данас обратила  и представила нови Информатор. „У новом страначком листу истиче се да је пакет економских мера за подршку привреди вредан 5,1 милијарди евра, да је држава највећи терет кризе преузела на себе. Пакет мера огледа се у исплаћивању минималца од стране државе, без пореза на зараде и доприносе, омогућавање повољних кредита за привреду, 100 евра биће исплаћене сваком пунолетном грађанину, повећане су плате 10% здравственим радницима, 4000 динара исплаћено је свим пензионерима... На неколико страна можемо читати и о плановима како ће Србија изгледати 2025. године – биће повећана просечна плата на 900 евра, просечна пензија на 440 евра, као и запосленост на 700.000, очекује се пораст извоза, бруто домаћи производ по глави становника на 5,6%, 750 километара нових путева... Овај план посебно се односи на младе, на њихово запошљавање, оснивање породица, на боље плате и већи животни стандард.

СНС Панорама представља све оне значајније догађаје који су обележили претходни период у свим градовима Србије, међу којима је и Лесковац у чијем одељку можемо читати о активностима које је Градски одбор СНС Лесковац спроводио пре проглашења ванредног стања. Реч је о хуманитарним акцијама великог броја месних одбора: Вељко Влаховић, Прва јужноморавска бригада, Раде Жунић, Дубочица 3, Бобиште, Печењевце, као и Савета за друштвене делатности, Уније пезионера, Форума жена. Наставило се и са акцијом Помози комшији, као и са акцијом обиласка старачких домаћинстава и превентивних здравствених прегледа. Унија младих промовисала је и делила СНС Информатор, док је Савет за просвету штампао брошуру о очувању матерњег језика. Завршена је реконструкције најстарије школе у граду, ОШ Јосиф Костић, као и вртића Бамби. Градоначелник Цветановић уручио је уговоре о финансирању из области спорта и награде младим талентима, а кренуло се и са гасификацијом града“ – рекла је Вучићева.

Акција поделе СНС информатора је организована на још четири локације у Лесковцу и то код маркета ЛИДЛ, испред Народне библиотеке, преко пута Зелене пијаце, и у насељу Дубочица.