Вести

УЛАГАЊЕ У МЛАДЕ – УЛАГАЊЕ У БОЉУ И КВАЛИТЕТНИЈУ БУДУЋНОСТ

Марија Јовановић, једна од потпредседница Градског одбора Српске напредне странке у Лесковцу данас је одржала конференцију за медије у просторијама странке и говорила о подршци коју СНС пружа младима у развоју посебности и креативности, о ангажовању у политичкој, привредној, научној и свакој другој области, што их укључује у изградњу стабилне и сигурне државе.

Стварање услова да живимо животом достојним човека уз могућност професионалног усавршавање, активног запошљавање, пружање подршке младим брачним паровима за формирање породице и опстанак младих људи у сеоским срединама; - оснивања наменских фондова за талентоване младе људе. Српској напредној странци млади не представњају проблем, већ потенцијал, а заустављање одласка младих људи из Србије и повратак младих из дијаспоре, као и њихово укључивање у све сфере друштвеног живота, императив.“

Јовановићева је говорила и о личном искуству:

„Када сам постала део уније младих ГрО СНС то начело било је мој избор. Данас пред вама стојим као потпредседник тог истог ГрО. Част и привилегија бити на тако одговорној политичкој функцији, коју прати страх да ли ћу оправдати поверење које ми је указано од мојих напредњака, а на предлог првог човека др Горана Цветановића, су осећања која су ме обузимала. Сада је остала част и привилегија али страха више нема. Млади су врло осетљива популација, њима је, више него било којој другој категорији, потребна подршка и помоћ у превазилажењу основних проблема у друштву и животу уопште. Моја подршка и подршка свих младих напредњака у Лесковцу јесте председник ГрО др Горан Цветановић и тим искусних људи који су били на страначким функцијама на којима смо сада ми млађи.“

За СНС подршка младима и улагање у младе заправо значи улагање у бољу и квалитетну будућност Републике Србије. Ми верујемо младима, верујемо у енергију, у тимски дух. Ми се залажемо за интензивније учешће у доношењу одлука од интереса за младе, као и у друштвеном животу уопште.

Свесни смо  чињенице да будућност има само она држава у којој млади људи виде свој будући дом, место где ће стварати породицу и градити своју пословну каријеру,“ – додала је Јовановићева.