Вести

Листа „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – Лесковац не сме да стане“ предата Градској изборној комисији

Градски одбор Српске напредне странке Лесковац је са коалиционим партнерима, Социјалдемократском партијом Србије, Партијом уједињених пензионера, Српском радикалном странком, Градској изборној комисији предао листу под називом „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – Лесковац не сме да стане“ за локалне изборе који ће бити одржани 17. децембра 2023. године.

Листу као и претходних година предводи др сци. мед. Горан Цветановић, председник Градског одбора Српске напредне странке Лесковац.

Велики број лесковачких напредњака су, као и оних који подржавају наведену листу, уз звуке подршке, предвођени руководством ГрО, испратили одношење кутија са потписима подршке наведеној листи од просторија ГрО Лесковац до ГИК-а.

Након предаје листе председник ГрО СНС Лесковац др сци. мед. Горан Цветановић казао је:

„Избори који ће бити одржани 17. децембра текуће године одлучују питање наше земље, нашег града, наших суграђана. Куда и како ће Србија даље! Наша партија, Српска напредна странка, на ове, као и на све претходне изборе, излази са значајним резултатима, са великим делима и са јасном визијом и погледом у будућност. Велики део пута смо прошли успешно. Србија и Лесковац су подигнути, унапређени, опорављени. И наша визија је да са тим послом наставимо и даље, све у циљу добробити наших суграђана и још већег просперитета друштва у целини.“

Пожелео је свим учесницима у изборима да воде фер кампању и такмичење, да прикажу свој програм, идеје и циљеве и да грађани Србије и Лесковца изаберу представнике за које сматрају да ће са највише успеха и посвећености руководити земљом и градом.

„Нама је велика част што смо у рекордном року прикупили и више него довољан број потписа за парламентарне и локалне изборе и први предали листе на републичком и локалном нивоу. Још једном захваљујем свим нашим уваженим суграђанима на синоћњој и данашњој подршци. Брзина којом смо прикупили потписе и њихов број поново нам показују да нам народ верује и да је спреман да са нама, заједничким снагама, настави да се бори за сигурност и будућност Лесковца и Србије.

Ово нам причињава изузетну част, али и одговорност да наставимо да радимо више, јаче, боље, да наставимо да слушамо глас народа и наставимо да бринемо о свему. Комуникација са грађанима је та која нам даје снагу и запамтите да док су сви спавали, нису имали никакве акције, ни чишћења, ни акције помоћи... Ми смо константно са нашим суграђанима, подржали смо преко хиљаде лекарских акција, организовали многе хуманитарне акције, не постоји месни одбор који бар једном месечно не организује неку акцију. Зато желим да се захвалим свима који неуморно раде са свима нама“ - рекао је и нагласио да Српска напредна странка и на ове изборе, као и на све претходне излази са значајним резултатима, са великим делима и са јасном визијом и погледом у будућност и представио неке од резултата који су постигнути у периоду док је СНС руководио градом и државом, и то кроз графокино на којима су приказане бројке у разним областима у 2012. години и данас. Међу графиконима су се нашли ауто-путеви, пруге, стопа незапослених, минималне и просечне плате, пензије, број изграђених и реконсртуисаних здравствених установа...

Нагласио је да је у Лесковцу број незапослених смањен за половину и да је само у једној години запослено 2046 лица и закључио да је сигуран да ће грађани на изборима гледати дела, резултате а не лажи обмане.

Прикупљање потписа за одборнике у Скупштини града Лесковца започето је данас у јутарњим часовима, а локалну листу подржале су 1.654 особе, док је пут Београда за подршку листи „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – Србије не сме да стане“ за учешће на парламентарним изборима из Лесковца послато 2720 потписа од укупно 92.637.

На листи за локалне изборе налази се 37 жена и 38 мушкараца. Структура нивоа образовања је следећа: од 75 кандидата факултетски образованих је 48 – 64%, са вишим образовањем 10 – 13,3%, средњом стручном спремом 15 – 20,0%, пензионера 2 – 2,7%. По занимању 12 лекара, од тога 1 доктор медицинских наука, 1 лекар дечије стоматологије, 10 доктора медицине од тога, 1 специјалиста хирургије, 1 магистар фармације. 3 дипломирана правника, 7 дипломираних економиста, 1 мастер економиста, 2 дипломирана инжињера, 2 мастер психолога, 1 мастер педагог, 3 дипломирана менаџера. 7 професора разредне наставе, 1 професор рачунарства и информатике, 1 професор гастрономије, 2 мастер математичара, 1 професор математике, 1 мастер историчар, и 2 мастер професора српског језика и књижевности. 3 приватна предузетника, 1 уметник - сликар, 2 пензионера, 3 више медицинске сестре, 3 струковне медицинске сестре, 1 струковни економиста, инжењер шумарства, правни техничар, економски техничар, ветеринарски техничар, текстилни техничар и туристички техничар. 1 трговац, 1 програмер саветник, 2 радника и 1 трговински техничар. На листи нема званично пољопривредника, али многи кандидати за одборнике се поред званичног образовања претежно баве пољопривредом.

Председник Цветановић је додао да жена на овој листи има у проценту од 50% и да је Градски одбор у Лесковцу увек на листи стављао више жена од законског минумуна, зато што су жене одговорне, вредне и увек сви могу да се ослоне не женску популацију.

Након представљања кандидата за одборнике који се налазе на листи за предстојеће изборе председник ГрО Цветановић је позвао досадашње народне посланике Оливеру Пешић, Жарка Богатиновића, Марију Јовановић, Андријану Васић, као и кандидате за народне посланике Сању Милошевић и Стефана Китановића да му се придруже како би их представио окупљенима и представницима медија који су пратили предају листе истакао да је на све веома поносан.

Захвалио се и свим коалиционим партнерима на подршци и свој говор завршио уз паролу Александар Вучић – Србија не сме да стане. Лесковац не сме да стане.