Вести

ОДРЖАН ПРЕИЗБОРНИ МИТИНГ ЛИСТЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-ЛЕСКОВАЦ НЕ СМЕ ДА СТАНЕ У ВУЧЈУ

Данас је у Вучју одржан још један предизборни митинг листе Александар Вучић – Лесковац не сме да стане.

Председник Градског одбора Српске напредне странке у Лесковцу др сци. мед. Горан Цветановић обратио се свим присутним мештанима поречког краја, поздравио их и започео своје излагање једном од највећих инвестиција у том крају, путем Лесковац-Вучје, затим и о другим инфрастуктурним пројектима.

"Драги моји Вучјанци, сви се сећамо тог пута до Вучја, а пут није био лак. Деоница од Лесковца до вас била је деценијама занемарена, са пропалом коцком са бројним рупама, небезбедна за све учеснике у саобраћају. На пројекат уређења овог пута, били смо усмерени свим својим снагама. Нисмо рекли „не можемо, не могу, не желимо, нећемо“, зато што можемо, зато што хоћемо, зато што смо тим вредностима и карактеристикама били вођени, јер ви заслужујете да након толико времена кренете правим, исправним путем. Даме и господо, заједно смо покушали али смо, за разлику од других теоретичара и успели у томе. Инвестиција вредна преко 405 милиона динара, и сваки динар уложен je у сваки милиметар ове деонице, да буде нов а пре свега безбедан за нашу децу, за вас, за све оне које овим путем иду и крећу се. Пут је био једна од препрека за привредни, економски, културни, туристички развој нашег Вучја. Морам да поменем Стројковце као доказ да се све може када су људи предузимљиви, вредни, али свакако ће њима омогућити да лакше своје производе пласирају, да путевима који су направљени отворе додатну могућност за развој Вучја, тако и околних места.

Претходних година, поред пута између Лесковца и Вучја, у овом крају уређени су путеви између Мирошевца и Славујевца, Горње Јајине и Бунушког Чифлука, Шишинца и Доње Јајине, Вучја и Брзе, кружне раскрснице у центру Вучја, мостови Пресечини и Чукљенику, извршена је санација клизишта ка Влајини и пошљунчавање пута Барје – Оруглица – Равни дел.

„Туристички потенцијали овог краја морају се искористити и унапредити и наше намере су усмерене у том правцу. Купалиште „трпи“ константне промене. Најпре су обновљени брана и мост, постављена заштитна ограда, изграђени тоалети, кућице са клупама, а потом је путем прекограничне сарадње са Северном Македонијом „Повезивање бисера“ направљен посебан простор који је додатно уређен изградњом пешачке и планинарске стазе, постављањем летњиковца и новог мобилијара. Вредност инвестиције је 22,4 милиона динара.

Зашто, зато што се чини да би наша деца, деца из Вучја имала могућности да након одрастања, након школовања додатно унапреде све ове потенцијале и искористе за себе и своје родно место. Желимо да њихов пут будућности буде осигуран као и дани проведени у школи што је обезбеђено ограђивањем обе школе и уређењем школског дворишта, како у основној тако и у средњој школи овде у Вучју“- додао је председник Цветановић.
Говорио је и о плановима за будуће инвестиције и пољопривредним субвенцијама.

„Наставићемо да улажемо у Вучје, у сва околна места, наставићемо да градимо водоводне цеви и водоводну мрежу. Велико Трњане – Паликућа, секундарна мрежа у Стројковцу и Белом Потоку, у улици ЈНА у Вучју, а очекује нас и изградња водоводне мреже у Брзи.

ОРИО програм који ће омогућити да 18 милиона евра, 10 милиона евра новац Владе Републике Србије и 8 милиона евра донација Краљевине Холандије, да 20000 еквивалената, односно становника за 16 насељена места. Од тога се Доња Јајина, Шишинце и Рударе управо налазе у вучјанском крају. Као што ћемо урадити и нови пут, реконструисати између Доње Јајине и Шишинца.

Пољопривреда, важан крај. Заиста желим да се захвалим господину Ненаду Митићу из Паликуће кога смо посетили пре него што смо дошли овде. Пољопривредни произвођачи раде 365 дана у години и лети и зими, и када су празници и када други људи одмарају. Зато једно велико хвала за вас вредне, марљиве пољопривредне произвођаче. И зато је наша обавеза да према вама уложимо много више него до сада. Данас смо посетили ваше колеге, пољопривредне произвођаче у Грделици. Већ да знате сутра ћемо у 13 часова посетити поново Вучје, где ће 148 вредних, марљивих пољопривредника добити субвенције у износу од 7,3 милиона динара.

Председник Цветановић је истакао значај здравства и рекао следеће:

„Кроз директну комуникацију са суграђанима ми упознајемо њихове потребе. Здравствене услуге намећу се као једна од основних потреба сваког човека, од рођења до трећег доба. Подмлађен је медицински кадар у огранку Дома здравља у Вучју и амбулантама које покривају овај крај. И када смо код области здравства, највећи пројекат посвећен овој области је реконструкција главне зграде Опште болнице Лесковац. Од почетног улагања у износу од 5 милиона евра и уређења спољашњости, наставило се са уређењем унутрашњости и сада је инвестиција од 42 милиона евра. Већина соба је двокреветних и понека трокреветна, то су услови достојни наших суграђана. Овај пројекат је важан за све становнике Лесковца, свих места из околине Лесковца, тако и вашег краја и целог Јабланичког округа.

Критиковли су нас да нема довољно медицинских инструмената инструмената, а за последњих девет месеци набављено је два скенера, два рендген апарата, два ултразвучна апарата, мамограф, у року од петнаест до двадесет дана моћи ће пацијенти да се прегледају путем магнетне резонанце у Општој болници Лесковац, чија је вредност 192 милиона динара.

Управо због тога што разумемо да је здравство једна од покретачких снага града, друштва на нашој листи Александар Вучић – Лесковац не сме да станe је 12 лекара и један фармацеут, као и 6 медицинских сестара.“

Председник ГрО СНС Лесковац Цветановић је позвао све кандидате за одборнике из Поречког краја да му се придруже на бини и представио их.

„И желим да свима пренесем, од јутрос сам имао идеју да видим колико нас здравствених радника подржава. У Дому здравља у Грделици, подршку нам је дало 13 лекара, 22 сестре и 15 немедицинских радника. Велико хвала свима из Вучја, у Дому здравља, 10 лекара, 29 медицинских сестара и 14 радника. То је велика обавеза према вама.

За само шест сати 292 сестре, 139 лекара и 162 немецинска радника у склопу Дома здравља су нам дали подршку. Са једне стране имате једног лекара, а са друге све ове људе које сам навео.“

„Драги Вучјанци наш задатак је да живите боље, да ваша и наша деца имају будућност, јаке темеље за већи просперитет и града и село. Још увек нас чека много рада, нисмо завршили све, морамо да радимо за вас, морамо да имамо воду од Горине до Јајине, јер примарни водовод овде пролази. Али знајте да смо урадили много више него сви који су имали прилике за то, знајте и да нас карактерише дело, не празне речи. Лако је опозицији да даје обећања која неће испунити, јер неће имати одговорност ни прилике да руководи градом. Ми који стојимо пред вама знамо шта је одговорност, стајали смо и раније, стајаћемо и у будућности. Желимо да заједничком снагом победимо.

Зато сви заједно изаберимо пут стабилности, изаберимо светлост, изаберимо наставак. Изађимо на изборе и 17. децембра изаберимо једину могућу опцију за добробит свих нас.

Заокружимо број 1 и листу Александар Вучић – Лесковац не сме да стане и листу Александар Вучић – Србије не сме да стане.
До победе! Зато што Србије не сме да стане, Лесковац не сме да стане, Вучје не сме да стане!“

Сања Милошевић из Горње Јајине, кандидат за посланика у Народној скупштини РС, је такође говорила на предизборном митингу и тада рекла:

„За разлику од дежурних критичара који немају план и програм, ми смо прецизно и аргументовано изнели нашу политику, а можда још важније је то што Лесковац и Вучје промовишемо као инвестициону дестинацију, што је од изузетног значаја за нашу економију и бољитак свих грађана. Ми смо спремни још више да радимо, још више да се трудимо, али морате и ви да нам помогнете. Морате да преузмете одговорност, разговарате са људима и гласате.

У континуираном просперитету, нужно је неколико ствари, поврх свега јединствена визија, а то је стабилна и јака земља, стабилан и јак Лесковац. Позивам људе да наставе са визијом због које сте се 2012. године борили за промене. Са разлогом кажем да сте се ви борили, јер сам ја тада имала 16 година. И сада 11 година касније, захвална сам вам, јер заједно живимо ту визију уређеније и успешније земље. Верујте да је то захваљујући вама, јер снага коју сте тада показали била је у свима вама. Породица Српске напредне странке је богатија новим члановима, снажнија је, јер снага је у људима. Сада када смо кренули тим путем не смемо да станемо. Сада морамо да будемо још снажнији и уједињенији, да заједно наставимо да радимо и градимо, за наш народ, за нашу домовину.

Због свега претходно реченог као кандидат за Народног посланика испред Српске напредне странке, као ћерка, жена из народа, као ваша мештанка, позивам вас да 17. децембра гласате за изборну листу под редним бројем један и на парламентарним и на локалним изборима, јер само тако Србија неће стати, Лесковац неће стати. До победе.“

Братислав Анђелковић, уметник, сликар, чувени Бата из Вучја, такође се обратио на митингу, када је рекао:

„Године 2012. изашли смо из тунела и више није црно. Србија крупним и бржим корацима иде напред -мења свој лик. Александар Вучић има визију и знање, има истину. Ничу нови објекти,школе, обданишта,болнице. Све добија на значају спорт, култура, јача војска, нови путеви од важности за бржи развој, народу сигурност,Србији углед у свету. Град Лесковац такође привредно јача, спорт и култура су у самом врху, незапосленост мања. Град предвођен визионаром, архитектом модерног и јачег Лесковца, др Гораном Цветановићем за кога су град и село исто важни. Видно је све, дела говоре.

Захваљујући граду Лесковцју на челу са др Гораном Цветановићем град је дао велики допринос и на очувању воденица које се налазе у самом кањону. У близини кањона је једна од најлепших црква у Србији посвећена Светом Јовану.

Нека нам слоган буде водиља до споја природе и нашег умећа и зато 17. децембра, оловке у руке, заокружите број 1. 17. Децембра победа, Лесковац не сме да стане, Србија не сме да стане! Живела Србија!

Александра Крстић, мастер психолог из Великог Трњана, поздравила је све присутне и истакла:

„Након више од 70 година, реконструисан је пут на деоници Лесковац-Вучје, који ће нашим суграђанима омогућити сигурније и безбедније путовање до жељене локације и то све захваљујући председнику Александру Вучићу и нашем градоначелнику господину др Горану Цветановићу.

Плате су сада доста веће него што су раније биле, па због тога млади људи остају у Србији јер јер Србија сада сигрније место за живот. Отворене су многе фабрке где је велики број наших суграђана добио посао и сада је много мањи проценат људи у Лесковцу који нису у радном односу.

Захваљујући стабилним јавним финансијама и одговорној политици Александра Вучића, зараде у Србији су у константном расту. Септембра месеца текуће године смо имали повећање плата у просвети и здравству од 5,5%, као и значајно повећање пензија од такође 5,5% у октобру месецу, а наше најстарије грађане чека још једно повећање пензија у јануару месецу 2024.године од 14,6%. У јануару нас такође очекује ново повећање плата у јавном сектору од 10%.

Како би се наставио тренд раста плата и пензија, реконструкције путева, пруга, болница и школа, изађимо сви на изборе 17.децембра и заокружимо редни број 1, јер Србија не сме да стане, Лесковац не сме да стане. Живела Србија, живео Лесковац!“

И Оливер Антанасијевић, координатор за поречки крај, је говорио на предизборном митингу и рекао:

„И зато на изборима идемо да победимо...да завршимо започето...да уредимо Вучје и вратимо му стари сјај...дошли смо до улаза, настављамо даље!

Да наставимо с уређењем кањона Вучјанке...да у Вучју изградимо потпуно ново постројење и канализациону мрежу па да онда уредимо центар...а у наредним недељама...после дуго година...крећемо са изградњом канализационе мреже у Доњој Јајини, Шишинцу и Рудару.

Да наставимо са изградњом водоводне мреже...изградили смо Шишинце, Велико Трњане, Жабљане, Бунушки Чифлук, Радоњицу, Горњу и Доњу Бунушу, градимо Горњу Јајину и Паликућу, завршили смо пројекте за Стројковце и Бели Поток, обезбедили новац за Брзу...
Идемо даље... да урадимо и Тодоровце.. и Мирошевце, Горину и Букову Главу, па затим Игриште, Славујевце, Дрводељу и Кукуловце...и зато сам вечерас овде пред вама...одговорно стојим и тражим ваш мандат да ово урадимо! А то можемо само заједно да урадимо!

И још једну ствар да урадимо...тражим мандат да повећамо субвенције у пољопривреди...нећемо их укидати као што то неки други желе, већ ћемо повећавати јер су наши пољопривредници својим радом доказали да то заслужују!
Зато 17. децембра сви на изборе, број 1 Александар Вучић Србија несме да стане, јер Лесковац несме да стане! У победу људи - људи су наша снага! Живео Лесковац! Живела Србија!“