Вести

Почетак кампање листе „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – Србије не сме да стане“ у Лесковцу. Вучић: Србијом ће управљати наши људи

Председник Републике Србије и члан Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је, на предизборном скупу Српске напредне странке у Лесковцу, да је Српска напредна странка поново започела кампању на југу Србије и нагласио да глас за листу "Србија не сме да стане" значи будућност за нашу земљу, сигурност и безбедност за грађане, као и још фабрика, изграђених школа и болница, али и веће плате и пензије.

Председник Вучић је истакао да зато подржава свом снагом ту листу, као и да је поносан што Српска напредна странка кампању започиње, као и обично са југа Србије.

"Зато што када дођете на југ Србије добро можете да видите колико људи упркос свему што смо урадили и даље живе тешко, али колико наде полажу у будућност и колико тога очекују да се промени", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да је зато важно да руководство државе чине људи који добро знају шта је држава и не играју се државом, већ разумеју шта су витални интереси нашег народа и знају како се Србија чува - и памећу, мудрошћу, али неретко и храброшћу.

Кад год је било потребно, људи са југа Србије увек су били ту за своју државу, рекао је председник Вучић.

"Наш посао је да видимо како то југу земље да вратимо. И моја душа, као и ваша, исто тражи - да живимо боље и обезбедимо деци живот и да им гарантујемо будућност", навео је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да су раније људи сумњали да ће бити изграђен ауто-пут кроз Грделичку клисуру, јер су сви то најављивали, а нико није успео, чак ни Бизмарк.

Председник Вучић је додао да је у Лесковцу раније у индустријској зони била трава и да нико није веровао да ће ту доћи велике компаније попут Аптива, где ради и Саша из породице Станковић коју је данас посетио пре скупа, а који је планирао да иде у Немачку.

Председник Вучић је додао да је та породица одлучила да остане у Србији и планира и друго дете и поручио "да су људи који живе за Србију наша највећа снага".

Изразио је уверење да ћемо успети да део људи из иностранства вратимо у Србију и покажемо им да могу и овде да зарађују исто као у иностранству.

На скупу је говорио и Милош Вучевић председник Српске напредне странке.

„Избори заказани за 17. децембар су најважнији у 21. веку и они нису само питање која ће листа добити највише гласова већ ће грађани тада бирати хоће ли Србија остати независна, војно неутрална држава, која мисли својом главом и доноси одлуке водећи се интересима својих грађана или ће бити као до 2012. године када је била "прћија" којом на даљински управљач одлучују стране амбасаде и домаћи тајкуни.“

"Ми као јединствена листа "Александар Вучић-Србија не сме да стане" пред грађане Србије излазимо чиста образа са јасним резултатима, са више од 450 км нових ауто-путева и 460 у изградњи, са брзом пругом, стотинама фабрика, магистралним гасоводима, школама, обдаништима, излазимо са враћеним националним достојанством Србији", рекао је Вучевић.

Истакао је да ова листа кандидује идеје за које је способна да оствари а то су 2027. године просечна плата 1.450 евра, просечна пензија 620 евра а минималац 650 евра.

"А шта имамо са друге стране? Од првог дана гомила лажи клевета оптужби, неваспитања, безобразлука. Имају ли они уопште програм или само желе да опет запоседну Србију" упитао је Вучевић.

Лесковчане је запитао да ли нам опет треба да влада ДОС и Г17, да отпуштају људе, закатанче фабрике и отерају децу и унуке из земље.

"Ово је питање опстанка отаџибне, хоћемо ли да сачувамо све што смо урадили за ових 11 година или ћемо опет брзином светлсоти путовати у неповрат. И зато, горе главу, победе за Србију. 17. децембра оловке у руке и заокружите број 1", рекао је Милош Вучевић.

Извор: Танјуг/ТВ Вести

На скупу је говорила Андреа Тошић, професорка енглеског језика из Лесковца, позвала је све да на изборима 17. децембра подрже Српску напредну странку јер Србија не сме да стане и Лесковац не сме да стане. Захвалила се председнику Вучићу што не заборавља југ Србије и што није изневерио поверење њеног покојног оца и да ће сан о јакој, стабилној и поноситој Србији досањати њена породица.

„Знам да захваљујући одговорној политици нашег председника Александра Вучића данас живимо у много развијенијем и праведнијем друштву са јаким институцијама. Захваљујући преданом раду нашег градоначелника др Горана Цветановића Лесковац је све боље и сигурније место за живот и рад. Никада се оволико није градило и радило, отварају се фабрике и нова радна места,већина зграда школа је реновирано, обнављају се вртићи и игралишта, добили смо велепни стадион. ОШ “Вожд Карађорђе” у мом комшилуку након три деценије добила је фискултурну салу, а прошле године је изграђено савремено игралиште у насељу у ком живим. Следеће године у Општој болници Лесковац која се увелико реконструише, бебе ће се рађати у много бољим условима. Све ове ствари у нама грађанима Лесковца буде веру и наду за још боље сутра. Деца су наша радост и будућност. Желимо да наша домовина и наш родни град наставе путем којим су кренули и да наши људи остану наша највећа снага.“