Вести

ПОДРШКА ЛИСТИ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-ЛЕСКОВАЦ НЕ СМЕ ДА СТАНЕ ОД СТРАНЕ ЗАПОСЛЕНИХ У ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА

На конференцији за медије одржаној у просторијама ГрО СНС Лесковац председник ГрО СНС Лесковац др сци. мед. Горан Цветановић говорио је и о здравству, подршци листи Александар Вучић-Лесковац не сме да стане од стране запослених у здравственим установама, али и о улагањима у област здравства у Лесковцу.
Председник Цветановић је истакао да су значајано повећане плате лекарима специјалистима и медицинским сестрама, да је и време одговорности СНС изграђено, реконструисано и адаптирано 147 здравствених установа, док за време одговорности других 0.
„Плата лекара специјалисте 2012. године 596 евра, сада 1259 евра, тако да можете и то да видите, плата медицинских сестара 286 евра је било 2012. пре него што смо преузели одговорност, сада је 680 евра. Хвала доктору Мицију који је потписао подршку Рангелову, јер ме је стимулисао да у року од 24 часа покренемо акцију, пошто су многи објавили као да се уважени колега сада бави политиком, па је то писмо подршке врло битно. За 24 часа је у Општој болници је потписало подршку 100 лекара и 280 сестара, у Заводу за јавно здравље 9 лекара, 21 здравствени сарадник и 20 техничара, у Дому здравља 93 лекара, подршка нашој листи, 217 медисцинских сестара и 96 немедицинског особља, пошто је само тамо рађен тај део посла. То значи 202 лекара, 538 сестре, односно 836 са немедицинским радницима само из Дома здравља. Ако додамо да је то трајало само 24 часа, ако додамо да су људи на Конгресима, специјализацијама, на трудничком, породиљском одсуству, да је само 120 упошљеника одсутно из болнице, да је 30 медицинских сестара и 15 оправдано одсутно због Конгреса, породиљског боловања, трудничког из Дома здравља, онда видите каква је подршка колеге према листи на којој сам ја на првом месту.“
„Овде испред мене су потписи свих: Општа болница, ту су 100 лекара, од Небојше Димитријевића, Милана Петровића преко Предрага преко осталих до 100. Јовановић Бојана ортопеда -баш са ортопедије. Можете слободно да погледате, сликате и да питате било ког од тих лекара да ли су присиљени.
Ево имате све спискове овде, потписано од 830 потписа баш бих волео да видим да ли ће неко да се изјасни да је присилно потписао? То је само доказ, да за разлику од других на сваку акцију неког, ми одговарамо реакцијом, правом реакцијом, не на тај начин што сада негативност. Свако има право да подржи сваког, свако има право, да ли то сада кад један лекар неког подржи, а ван политике је, јесте интересантно, можда јесте. Мене такве подршке само ангажују да са својим тимом радим промптније, да много више енергије уложим и да покажемо какву праву подршку имамо. Све остало су празне приче, измишљене приче, где имате две листе грађана, где имате лекаре који су први на листи и немате ниједног сем њих од колеге да их подржавају. Овде као што видите спортисте, можемо то да урадимо и урадићемо вероватно и са лекарима.“
Одговарајући на питање да ли потпис подршци листи значи и приступ СНС-у, председник Цветановић је рекао:
„Не, то није приступ, то је само подршка листи да ако неки лекар да подршку некој листи, ваљда имамо право да сакупимо да видимо колико нас подржавају. Ви сте видели шта значи подршка за 24 часа у сваком погледу. Знате, када сте уложили милијарду и 170 милиона динара за последњих 10 година у здравство, када вам кажу шта ће вам стадион треба болница, па средите болницу од 5 милиона евра која сада изгледа светски што се тиче спољашњости. Па кажу, добро то је спољашњост али изнутра? Онда кажемо да ћемо за две и по године да средимо унутрашњост болнице, па онда кренемо да правимо двокреветне собе и трокреветне што је ниво хотела са 3 до 4 звездице. Надам се до краја текуће године да ћемо 50 посто од укупних радова да већ завршимо и да буде у функцији, кажу али немате апаратуру. Онда ми набавимо два скенера, два рендген апарата, набавимо два ултразвучна апарата, набавимо мамограф и до краја године ће бити у функцији са прелгедом већ магнетна резонанца која кошта 192 милиона или 1.650.000 евра и покажемо да улажемо и у савремене дијагностике. Онда кажу да немамо сада кадрове, онда ми кажемо па чекајте онда сто лекара је добило специјализацију и сада су на усавршавању и већ би били лекари специјалисти да није било две године ковида. Тако да, делима се показује, неки речима а ми делима,“ – и додао да ће се од сутра кренути са прикупљањем потписа подршке листи од стране просветниих радника, привредника.