Вести

Потпредседница ГрО СНС Лесковац Оливера Пешић: СНС на изборе излази са резултатима, планом и програмом.

Потпредседница Градског одбора Српске напредне странке Лесковац Оливера Пешић је на данашњој конференцији одржаној у просторијама одбора говорила о бројним темама које се тичу политичке ситуације у граду, наводима опозиције и о подршци најбројнијој политичкој опцији у Лесковцу и Србији.

На самом почетку свог излагања потпредседница Пешић је навела да се приликом истраживања рејтинга политичара увек наводи више имена из једне политичке странке што је био случај у претходним испитивањима.

Када је реч о тренутним анкетирањима, која су, како је навела углавном наручена од стране опозиционих странака и током којих се, што је више анкетираних грађана потврдило, испитаницима намеће да одговор усмере ка одређеним личностима представника опозиције – Ненада Здравковића, Александра Рангелова или Татјане Бадњаревић, некадашње директорке Медицинске школе у време Демократске странке, што чуди, с обзиром на то да дуго година није политички активна.

„Између осталих имена у упитнику се нашло и моје име. Овим путем желимо да обавестимо јавност да је циљ анкете у којој је упућују опаске на рачун председника ГрО СНС Лесковац др сци. мед. Горана Цветановића, да се уруши рејтинг странке. Тачно је да ће се моје име наћи на листи кандидата за одборникe Скупштинe града Лесковца на предлог председника Цветановића што је подржало и преко 120 чланова на састанку МО Бобиште. Након свих дешавања претходних дана, предложила сам да моје име буде уклоњено са листе кандидата за одборнике, јер се јавности презентује да постоји неко нејединство, и то није прихваћено од стране руководства ГрО Лесковац и председника што је још један од доказа јединства лесковачког Градског одбора."

Нагласила је да се опозиционе партије пре избора уједињују и разједињују, док је Српска напредна странка, посебно у лесковачком одбору, увек уједињена, једногласно доноси одлуке искључиво у добробити грађана и да ће имати искључиво једног кандидата за градоначелника.

Осврнула се и на прозивке представника ГГ За Лесковац заједно Ненада Здравковића, истакла да он наставља да упућује нападе користећи се лажима. Она је истаклада СНС у Бобишту из године у годину има све већу подршку, и изнела податке:
„Листа Српске напредне странке је у Бобишту 2016. године добила подршку 584 гласача, на изборима 2020. године 605, што значи да смо имали већу подршку за 21 глас. Ненад Здравковић је 2016. године са партијом СДС-а добио 388 гласова, 2020. на листи ГГ За Лесковац заједно, добио 330 гласова, 58 мање. Ако упоредимо гласове, рејтинг СНС у Бобишту расте, а његов је за 60 гласова био мањи.
Доказ да СНС у Бобишту има све бројнију подршку је приступање многих младих нашој партији, који са својим породицама подржавају нашу странку и то не само као чланови, него и као активисти. У том контексту бих упитала др Здравковића зашто он нема подршку својих колега, доктора и медицинских сестара. Зашто у месту у којем је рођен суграђане обилази сам и инсистира да уђе у унутра у четири ока?“
О својој биографији и политичком ангажовању Пешић је истакла да је први пут на место посланика изабрана са 35 године и на ту позицију бирана три пута испред ГрО као прва на листи одбора, да је у парламенту говорила више од 150 пута и да јој је дато поверење у неколико мандата да буде потпредседник лесковачкој градског одбора СНС-а, да је и данас на тој функцији, те упитала јавност и новинаре да ли је некада јавно објављен избор руководилаца ГГ За Лесковац заједно и да ли је Здравковић легално и легитимо изабран за лидера ГГ коју представља и о каквој се ту демократији ради ако никаквих избор пред страначким органима нема.
У свом закључку на данашњој конференцији истакла је да Српска напредна странка, на овим, као и на свим претходним изборима, пред народ излази са резултатима рада, са планом и програмом за наредни период како на републичком нивоу, тако и на локалу, додала да је много тога урађено и да има много тога да се представи грађанима.