Вести

ПРЕДСЕДНИК ЦВЕТАНОВИЋ: СВАКО КО ГЛАСА ЗА НОВУ ДСС ГЛАСА ЗА ЦАКИЋА И ЗДРАВКОВИЋА И ОБРНУТО

Председник Градског одбора Српске напредне странке Лесковац др сци. мед. Горан Цветановић је данас у просторијама странке одржао конференцију за новинаре.
Поред председника Цветановића конференцији су присуствовали и кандидати за одборнике, лекари, а најавио је и да ће у наредним данима бити одржана конференција којој ће присуствовати кандидати за одборнике који су просветни радници.
„На изборима 17. децембра опредељујемо се да ли ћемо наставити путем којим се крећемо претходних година. Путем просперитета, економске стабилности, нових путева, школа, вртића, нових радних места и сигурне будућности... Избор је између свега наведеног, са једне стране, и повратка у прошлост, у сивило, и уништење свега постигнутог, од стране оних који су само заинтересовани да народно речено обрсте стабилне градске и републичке финансије."
На самом почетку председник Цветановић се осврнуо на прозивке које се тичу пакета за пензионере. Подсетио да се та пракса спроводи од ванредног стања проглашеног за време пандемије вируса корона и да је повећање броја пакета и уручење свим пензионерима без обзира на висину пензије као и друга подела у овој години, најављена и пре него што се могло претпоставити да ће избори бити расписани за децембар текуће године. Осврнуо се на повећање пензија од 2012. године када је просек износио 204 евра и поручио да ће просек у наредној години бити 390 евра, а у 2027. чак 650 евра.
Имајући у виду да опозиција претходних дана објављује саопштења и одржава конференције са темом предаје документације за помоћ родитељима за набавку уџбеника.
Нагласио је да је читав поступак спроведен према законским прописима што је неопходно јер се ради о додели финансијских средстава и подсетио да је МУП појачао рад како би се ефикасније издавале потврде и да се надокнада за исто не наплаћује, те да се рок за предају документације не скраћује.
Коментаришући поступке којима се опозиција служи Цветановић је данас казао:
"Морам данас нагласити занимљивости и контрадикторности када је у питању кампања опозиције. Поступке локалне самоуправе који се спроводе у складу са законским одредбама критикују представници партије који нису умели и знали да на исправан начин да изврше предају листе за учешће на предстојећим изборима и чињеницу да су евидентиране бројне неправилности за које су добили 48 часова да их исправе што су и учинили, па је листа потврђена. Одлични критичари, још бољи теоретичари, практичари, не бих рекао.
Најпре, што је непојмљиво, нису написали исправан назив своје политичке опције своје групе грађана, написано је Заједно за Лесковац, а не „За Лесковац заједно“. Знам да су променили огроман број партија и да се не слалазе и да у једном изборном циклусу мењају неколико партија, али да не знају партију са којом се кандидују и да се погреши име, то је недопустиво. И управо то је доказ да технички нису потковани, и када су давали захтеве за допуне дневног реда и када смно говорили да су технички неисправне они су налазили мане, али мора форма да се поштује и зна.
Када смо већ код групе грађана. За Лесковац заједно сада на изборима не наступа као група грађана, као што су тврдили, већ наступа у коалицији с аполитичким опцијама. Заједно у Лесковцу заступа Небојша Цакић, са политичком странком Народни покрет Србије коју у Лесковцу заступа Зоран Стаменковић који је схватио да не може у СНС-у где су поштени људи, и Грађанском демократком партијом коју у Лесковцу заступа Петар Ђорђевић.
Дакле, давањем гласа за ову коалицију бирачи не гласају за Групу грађана За Лесковац заједно, већ дају глас за политичку странку ЗАЈЕДНО из Београда, НАРОДНИ ПОКРЕТ СРБИЈЕ из Београда и ГРАЂАНСКОГ ДЕМОКРАТКОЈ ПАРТИЈИ из Новог Сада. Само како би заварали грађане они у називу листе користе име Лесковца.
Даље, За Лесковац заједно ради и на фронту Нове ДСС. Само јуче су сакупили 6 потписа у новој ДСС и онда им је господин Цакић помогао сакупљање потписа, што значи да свако ко гласа за Нову ДСС гласа за Цакића и Здравковића и обрнуто.

Председник Цветановић се у свом излагању дотакао и структуре листе опозиционих партија.
„Господин Здравковић, мој колега, осим једног стоматолога, као и колега др Рангелов, на својој листи немају кандитате из струке. Што је, по мом скромном мишљењу, чудно. Зато што је највећа солидарност увек постоји међу колегама, било које струке, уважавање, поштовање, поготово ако се дужи временски период бавите тим послом. Они имају само себе и никог више. Да ли се ту ради о недостатку подршке, о недостатку ауторитета, неизаинтересованости или о егу, није на мени да судим. Оно што се мора признати колеги Рангелову, је чињеница да је листу предао са исправном документацијом.“
Даље је говорио о одоборницима на листи Александар Вучић – Лесковац не сме да стане.
„Данас са мном овде стоји 12 колега, једна колегиниција није могла да буде са нама због здравствних проблема, али је 13 здравствених радника, који су кандидати за одборнике на нашој листи. Међу нама је 12 лекара, од тога 1 доктор медицинских наука, 1 лекар дечије стоматологије, 10 доктора медицине од тога, 1 специјалиста хирургије, 1 магистар фармације. Ово доказује да настављамо да бринемо о здравству, да нам је важно да се у скупштини налазе здравствени радници, лекари, виши и средњи медицински кадар, имаом 6 медицинских сестара и техничара, и да се њихов глас чује како би се здравство и даље развијало.
Он је говорио о улагањима у лесковачку болницу, о радовима на реконструкцији овог објекта који су у току и опреми која је стигла и која тек треба да стигне, а затим рекао:
„Већ сутра 17.11. 2023. године у нас у 10.30 часова у болници, а након тога у 12.00 часова у Центру за стручно усавршавање очекује посета онколога - хирурга др сци. мед. Марка Јеврића и радиолога др Драгане Павловић Станковић са Института за онкологију и радиологију Београд. Ови стручњаци ће одржати предавање и размењивати стручне савете са нашим лекарима о раду са мамографом,“ – а затим се накратко осврнуо на данашње саопштење покрета Срце и нагласио да се Градски одбор СНС се не бави препуцавањима, те да је за оне који желе да разумеју и пажљиво читају све објашњено у јучерашњем саопштењу.
„На самом крају, позвао бих све наше суграђане, становнике Грделице и околних места да у суботу, 18. новембра у 16 часова у Дому културе Грделица дођу на први митинг лесковачких напредњака листе Александар Вучић – Лесковац не сме да стане и подрже политику будућности“, закључио је председник Цветановић.