Вести

СПОРТИСТИ ЛЕСКОВЦА ПОТПИСАЛИ ПОДРШКУ ЛИСТАМА АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ И АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЛЕСКОВАЦ НЕ СМЕ ДА СТАНЕ

Данас су у просторијама ГрО СНС Лесковац спортисти Лесковца потписали подршку листама Александар Вучић – Србија не сме да стане и Александар Вучић – Лесковац не сме да стане. У питању су следећи спортисти: Душан Савић - капитен фудбалског клуба Дубочица, Предраг Ђорђевић-тренутно најбољи играч Прве лиге фудбалског савеза Србије, Владица Цекиh, спортски директор фудбалског клуба Дубочица, Александар Андрејевић- капитен Кошаркашког клуба Здравље, Андрија Атанасковић – капитен Рукометног клуба Дубочица 54, Александар Маринковић - спортски директор Рукометног клуба Дубочица 54, Милош Полић — председник Одбојкашког клуба Дубочица, Ненад Стојановић - тренер клуба малог фудбала Лесковац, Никола Петровић - играч и председник клуба малог фудбала Лесковац, Милан Михајловић - најбољи џудиста и најбољи спортиста града.
Сви они су потписали следећу изјаву:
„Свесни тренутка, те изазовних околности у којима се данас налази цео свет, пружамо непоколебљиву подршку државничкој и државотворној политици коју персонификује Александар Вучић.

Превише времена је требало да се покренемо и пронађемо своју националну снагу, да схватимо каква Србија и какав Лесковац може да буде и да почнемо да градимо такву снажну и поносну Србију, такав снажан и поносан Лесковац. Сада знамо шта све Лесковац може и сада нема назад.

Захваљујући др Горану Цветановићу, његовом тиму и изузетној сарадњи са председником Александром Вучићем Лесковац расте, Лесковац се гради, Лесковац јача, Лесковац постаје оно што треба и може да буде. Идемо напред, без страха, без сумње и без одустајања. И ово је подршка, не само човеку, већ Лесковцу, Србији, политици и путу којим смо сви кренули. Оном једином могућем путу, путу у будућност, путу са којег нема назад.

Србија не сме да стане! Лесковац не сме да стане!

Овим путем дајем подршку листи (листама) за изборе 17. децембра које предводи Александар Вучић.

Александар Вучић – Србија не сме да стане.

Александар Вучић – Лесковац не сме да стане.“
Председник ГрО СНС Лесковац др сци. мед. Горан Цветановић је тим поводом рекао следеће:
„Свесни да у спорту нема случајних успеха, од како је Српска напредна странка преузела руковођење градом водимо одговорну политику према спорту, сагледавамо потребе спортиста и генерално значајна средства улажемо у развој спорта.
Улаже се како у спортске клубове, тако и у спортску инфраструктуру, и то сваке године све значајнија средства. Показало се да наши клубови знају да направе одличне резултате. Са 18 милиона динара колико се улагало 2012. године када су неки други имали одговорност, дошли смо ове године до цифре од 155 милиона динара са намером да у току текућег месеца пројекцијом буџета за наредну годину улагање у спорт буде 175 милиона. И ако додамо да 144 милиона улажемо у СРЦ Дубочица, онда долазимо до закључка, да никада већа улагања у спорт нису била него што су данас.
Лесковац као здрава спортска средина која константно повећава улагања у спорт и спортску инфраструктуру, засигурно постаје град по мери спортиста.
Фудбалери играју на најмодернијем стадиону, о каквом су раније генерације сањале и маштале. Кошаркаши, рукометаши, одбојкаши, клуб малог фудбала, сви они бележе незапамћене успехе. За халу у којој тренирају издваја се на годишњем нивоу скоро 150 милиона динара.
Наш најбољи спортиста џудиста Милан Михајловић се после више година такмичења за бројне клубове по различитим градовима, вратио у свој родни Лесковац, основао свој клуб и такмичи се за свој град, постиже изванредне резултате и ја му овом приликом честитам на томе.
Град Лесковац ће наставити да улаже у младе људе, да мотивише и награђује спортске клубове, организације и појединце који, постигнутим резултатима, то и заслужују.
Ово су прави спортски амбасадори града, а могу да кажем и државе и региона, и мени је изузетно драго да су препознали да Лесковац и Србија иду правим путем, путем развоја и просперитета.
Добро нам дошли! Заједно у нове победе, јер Лесковац не сме да стане, јер Србија не сме да стане.“
Душан Савић, капитен ГФК Дубочица, обратио се у име присутних спортиста и рекао:
„Мени је част да се данас налазим овде међу оваквим спортистима, за мене врхунским, који представљају град у најбољем могућем светлу. Град улаже озбиљна средства у спорт и ја мислим да се то кроз резултате види, да сваке године сваки клуб напредује у сваком смислу. Такође све више деце је кренуло да се бави спортом што је и поента целе ове приче.“