Вести

ТРАДИЦИОНАЛНА ПОДЕЛА УСКРШЊИХ ЈАЈА

Данас је испред Лесковачког културног центра Градски одбор СНС Лесковац традиционално делио ускршња јаја суграђанима. Чланице Форума жена потрудиле су се око организације, као и сваке године до сада, и дале огроман допринос овом дешавању.
Присутнима се обратила Кристина Васиљковић, председница Форума жена, која је честитала празник свима у име председника ГрО др сци. мед. Горана Цветановића и рекла:
„Ускрс је празник који се обележава у духу толеранције, заједништва, љубави, поштовања и међусобног разумевања. У овом празничном духу, окупили смо се данас, да са нашим суграђанима а посебно са оним најмлађим који се највише и искрено радују сваком даривању и свему лепом што овај празник представља и носи, поделимо оно што празник обележава као најрадоснији, а то су шарена ускршња јаја.
Тако да смо данас, иако је многима нерадан дан, чланови и чланице Српске напредне странке су са својим суграђанима, да нашим најмлађим суграђанима дарујемо ускршња јаја које смо фарбале, затим посластице у виду чоколадних јаја и зека, које смо припремиле, али и зеке и јаја од стиропора, која деца могу додатно да украшавају код куће. Данас, поред нас чланица Форума жена ГрО СНС које смо овде у центру града, ускршња јаја ће бити дељена од стране наших чланова и у насељу Дубочица. Док ће у суботу, чланови СНС-а, бити са својим штандовима на више прометних локација у граду, на пијацама код Лидл-а, на Нишкој улици, и у Радничком насељу, у периоду од 9 до 11 часова.
Празник васкрсења Господњег симболизује победу живота над смрћу и нека радост живота буде непресушно надахнуће свима нама, у времену великих изазова.
Желимо да на овај начин, грађанима пожелимо да празник проведу у кругу својих породица, окружени љубављу, да га славе у миру и радости, у међусобном разумевању, толеранцији и уважавању различитости. "
Активисти МО Милентије Поповић су данас, такође, делили ускршња јаја суграђанима у насељу Дубочица.