Саопштења

САОПШТЕЊЕ ГРАДСКОГ ОДБОРА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ ЛЕСКОВАЦ

Данас су грађани Лесковца имали прилике да чују и виде како изгледа један неуспели пропагандно демагошки наступ људи, који заступају странку, која је разорила и уназадила нашу Србију, наш Лесковац.

Када данас људи из тајкунског миљеа Демократске странке дају лажна обећања нашим вредним и марљивим пољопривредним произвођачима да би подстицали развој пољопривредне делатности, они заиста верују да грађани Лесковца немају памћење. Сви знамо да то обећавају људи који уопште нису из Лесковца, а поједини у Лесковац долазе први пут. Док је пљачкашка Демократска странка на сваком кораку вршила злоупотребу власти за лично богаћење лесковачки пољопривредници су могли само да сањају субвенције и улагања у пољопривреду каква данас постоје. По званичним подацима од 2013. до 2020. године за субвенције пољопривредним произвођачима у Лесковцу издвојено је 230 милиона динара за 6705 пољопривредника. Поређења ради, за време владавине корупционашке Демократске странке у Лесковцу 2010. године издвојено је свега нешто више од 5 милиона, што говори да оно што смо ми уложили за 7 година, њима би тим темпом требало 42 године.

Доказани лажови из врха тајкунске Демократске странке, одакле потиче човек који треба да објасни како су његове компаније зарадиле 619 милиона евра док је био на власти, а сада би његови следбеници да промовишу причу о бољем Лесковцу. Данас су покушали да умање значај побољшања животног стандарда износећи неистините и крајње контрадикторне изјаве како је куповна моћ грађана тобоже слабија него раније и како се у Лесковцу неоправдано отварају шопинг молови. Исти ти који износе овакве лажне тврдње, при чему уопште не живе у Лесковцу, требало би да знају да је Лесковац захваљујући одговорној политици нашег председника Александра Вучића и градоначелника др сци. мед. Горана Цветановића, данас боље место за живот о чему сведочи отварање бројних компанија. По њима фамозни шопинг молови, сами по себи сведоче да је куповна моћ грађана подигнута на виши ниво, док у њихово време Лесковац није имао ниједан тржни центар.

„Сајам“ као симбол града, купљен од стране тадашњег тајкуна и финансијера Демократске странке Мишковићевог Делта Холдинга, годинама је таворио у корову. Захваљујићи младим и перспективним домаћим привредницима Сајам је откупљен и сада је заживео у пуном сјају.

У негативном контексту је поменута компанија Аптив, која упошљава више од 5100 људи. Јасно је да је данас Аптив највећи послодавац у граду и да запошљавање више није примарни проблем Лесковчана. По први пут у историји, млади су почели да се враћају у свој град, јер у њему виде шансу и перспективу.

На крају, високи функционери Демократске странке су у данашњем јаловом покушају да скрену пажњу на себе заиста показали сву своју личну и страначку минорност. Са данашње конференције једина ствар која заслужује похвалу јесте најава њиховог изласка на предстојеће изборе, једино место где се види и одмерава права снага.