Вести

АКЦИЈА САВЕТА ЗА ПРОСВЕТУ И ЗДРАВСТВО У УДРУЖЕЊУ ДИСТРОФИЧАРА

Савет за просвету и Савет за здравство Градског одбора Српске напредне странке организовали су дружење са члановима Удружења дистрофичара. Овакав вид сарадње одржава се више година, а последња акција имала је двојаки карактер, едукативни и хуманитарни.

Поводом Светског дана здраве хране, а уз помоћ колега из Савета за здравство, чланови Савета за просвету СНС-а , уприличили су дистрофичарима презентацију о принципима правилне исхране, са посебним освртом на специфичност њихове болести, а том приликом су поделили и корпе са воћем и донирали су канцеларијски сто.

Председница Удружења дистрофичара Гордана Стојановић захвалила се на на подршци.

„Велику захвалност дугујемо пријатељима удружења, члановима Савета за просвету Српске напредне странке на донацији, која ће нам много значити и олакшати рад. Лекарима Опште болнице и Дома здравља, у име чланова Удружења, захваљујем на времену које су издвојили за наше контролне прегледе и консултације. Овакве посете нам много значе, дају осећај сигурности и уливају поверење у хуманост појединаца и читаве локалне заједнице и позитиван однос према људима са инвалидитетом – рекла је Стојановић.

Илија Ђорђевић, председник Савета за просвету ГрО СНС, истиче да је сарадња плодна, али очекујем да ће у наредном периоду бити још интензивнија.

„Ови људи се годинама носе са тешком болешћу, пуни су животног искуства и посебне енергије. Ми својим ученицима и њиховим родитељима стално говоримо о неопходности преласка на правилну исхрану, јер су деца и млади популација која најчешће конзумира нездраве инстант производе. То није једнократна акција, већ континуирано деловање, све док правилна исхрана не постане животна навика – додао је Ђорђевић.