Вести

ЧЕСТИТКЕ ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ДЕЦЕ

Поводом Светског дана деце, 20. новембра, Савет за друштвене делатности Градског одбора Српске напредне странке Лесковац, свој деци честита овај празник који је 1954. године установљен од стране Генералне скупштине Уједињених нација.

На овај дан подсећамо да сва деца имају право на правилно и безбедно одрастање без обзира где су рођена, које су вере или нације.  Подсећамо и да је локална власт, предвођена Српском напредном странком, веома посвећена стварању бољих услова за живот најмлађих. Само за последњих 5 година из градског буџета уложено је 75 милиона динара како би наши ученици боравили у топлијим и уређенијим учионицама.

Поред тога, у Лесковцу и околини изграђено је 16 игралишта, а за награђивање младих талената из градске касе до сада је издвојено 55 милиона динара.

Посебна пажња посвећена је деци из социјално угрожених породица. И ове године издвојено је 6 милиона динара за исплату једнократне новчане помоћи за набавку уџбеника деце из социјално угрожених породица, док је за малишане из хранитељских породица Центар за социјални рад у Лесковцу и ове године обезбедио бесплатно летовање.

Подршка детету мора бити у центру пажње читавог друштва, зато позивамо све људе да заједно радимо на стварању бољих услова за живот наше деце.

 

САВЕТ ЗА ДРУШТВЕНЕ ДЕЛАТНОСТИ ГРО СНС ЛЕСКОВАЦ