Вести

ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ НИКОЛА СЕЛАКОВИЋ ПОСЕТИО ГРО ЛЕСКОВАЦ

Члан Председништва Српске напредне странке Никола Селаковић, данас је боравио у Лесковцу, и у друштву председника ГрО СНС Лесковац др сци. мед. Горана Цветановића обишао просторије одбора и разговарао са члановима и симпатизерима странке.

Селаковић је подсетио да је у Лесковцу боравио и 2020. године, те да се тада уверио у добру организацију ГрО СНС Лесковац, захвалио се на срдачном дочеку и рекао:
„Сви добро знате шта је пред нама. Трећи април је дан одлуке, дан председничких и парламентарних избора. Данас овде, у Лесковцу, видим ентузијазам, вољу и решеност коју морамо показати и тог дана и позвати све који нас подржавају да изађу на изборе. Зато што имамо јасне циљеве, Србију која је мирна, стабилна, која економски расте и развија се.
Имати стабилну Србију значи да имамо све оно што смо имали претходних година, нарочито од 2014. године када је наш председник Александар Вучић постао премијер и од 2017. када је дошао на чело државе.

У последње две године смо постали најбрже растућа економија у Европи, постали смо једно од места за које су инвеститори заинтересовани. Са дна листе у региону дошли смо на прво место. То је заслуга свих грађана који су донели озбиљне одлуке на изборима, јер су умели да изаберу озбиљног државника као што је Александар Вучић, да дају већинско поверење нашој странци да формира Владу и да заједно председник и Влада у договору воде државу у правом смеру.“

Селаковић је рекао да мир и стабилност значе будући напредак за Србију, да ће то омогућити очување постојећих и отварање нових радних места, наставак раста плата и пензија, са остварењем циља од 1000 евра просечне плате и 500 евра просечне пензије и нагласио да је за то потребан озбиљан лидер какав је Александар Вучић.

„Само са Вучићем на челу и са Вучићевом Владом ми можемо да имамо и мир и стабилност и економски раст. Ми у овој кампањи не причамо о политичким противницима, не причамо о њима јер не желимо да трошимо наше време, ми грађанима предочавамо резултате наше власти и наша дела!“ рекао је Селаковић и упоредио период од пре две године,када је посетио ГрО Лесковац и садашње стање и приметио да је Град много напредовао, да је много важних пројеката реализовано, попут реконструкције лесковачке болнице којој претходи друга фаза радова вредна 4,5 милијарде динара и још милијарда за опрему, затим стадиона по ЕУФА стандардима који ће привући људе да долазе у Лесковац. Нагласио да Лесковац има много резултата и дела којима треба да се поносимо, јер дела говоре за себе.

Он је приметио да је само у претходних годину дана град Лесковац имао дупло веће запослење него што је цела Република имала и да је данас на свечаности којој је присуствовала премијерка Брнабић, лесковачка болница појачана за 25 лекара, као и да није срео, идући по Србији, ниједан град који толико издваја за културу као што издваја Лесковац, 9,3%, и да је одушевљен Лесковачким културним центром који је коначно добио изглед какав заслужује, као и чињеницом да је лесковачки музеј чак 4 пута проглашен најбољим у Србији.

Члан Председништва Селаковић истакао је да је најпоноснији на чињеницу да су у Лесковцу сада стабилне финансије, да је пре било тешко када је буџет био у минусу од 15 милиона евра, а да сада у сваком тренутку у буџету има од 5,5 до 7 милиона евра, што говори колико градоначелник Цветановић добро ради свој посао. Поред тога, нагласио је да председник Вучић воли Лесковац и југ Србије, да је много напора улагао да у Лесковац дођу велики инвеститори, да се Лесковац уздигне, да буде бољи.