Вести

ЧЛАНИЦЕ ФОРУМА ЖЕНА ГРО СНС ЛЕСКОВАЦ У БОРБИ ПРОТИВ СИРОМАШТВА

Чланице Форума жена Градског одбора Српске напредне странке у Лесковцу су, поводом Међународног дана борбе против сиромаштва, организовале хуманитарну акцију прикупљања гардеробе, обуће и играчака, намењене деци без родитељског старања чији су старатељи њихови рођаци.

Тим поводом председница Форума жена, Кристина Васиљковић, подсетила је да чланице ове групе констатно организују и учествују у различитим активностима, од оних најрадоснијих, попут поделе цвећа на Дан жена и поделе ускршњих јаја, до оних најхуманијих, попут помоћи социјално угроженим породицама, деци, посета Сигурној кући у Лесковцу и многих других. „Данашња акција организована је поводом Међународног дана борбе против сиромаштва који се обележава од 1987. године на окткривању споменика у Паризу, у част жртвама екстремног насиља, сиромаштва и глади када се окупило преко 100 хиљада људи. На дашњи дан подиже се свест свих нас о искорењимаву сиромаштва. Оно што ја често волим да кажем и чиме се ми водимо је да наше мало, некоме значи много, зато све добре људе позивамо на хуманост“ казала је Васиљковићева и додала да се ова акција разликује од осталих зато што је усмерена ка институцији, односно ка Центру за социјални рад и њиховим корисницима, деци у сродничким породицама.

„Ми смо одлучиле да прикупимо одећу, обућу и играчке, међу којом има нове и ношене одеће у одличном стању која је опрана опеглана и сортирана према полу и годишту, а међу донацијом се налазе и један кревет и кауч који ће ЦЗСР доделити кориснима којима смарта да је најнеопходније“ – истакла је Васиљковићева. На конференцији за медије одржаној у просторијама ГрО СНС Лесковац овим поводом пуштен је и филм са досадашњим хуманитарним акцијама чланица Форума жена.