Вести

Цветановић: У недељу 17. децембра, сви на биралишта. Заокружите број 1. Александар Вучић – Србија не сме да стане, Лесковац не сме да стане!

„Људи су наша снага. ВИ сте наша снага. И све док у вашим очима блиста искра поверења, разумевања и вере у наш рад, нећемо престати да радимо. Слушамо ваше потребе, улажемо у бољи живот, отварамо нова радна места, градимо путеве, школе, болнице, бринемо о деци, младима, суграђанима трећег доба, нашим пензионерима...

Суочавали смо се са многим проблемима. Постоји једна мудра мисао "Успех се не мери постигнутим, већ препрекама које сте превазишли на том путу". Зато су сви постигнути резултати много већи. Из безнађа, сивила, десетоцифрених дуговања, закатанчених фабрика, пустих поља, онога што су називали рационализацијом, а људе су остављали кући и без посла, ми смо створили ГРАД - сигурну и мирну луку, луку за бродове будућности и нашу пловидбу у боље сутра.
Шетња Лесковцем данас представља задовољство. Насмејани људи, ужурбане реке радника, граја, смех деце. А све се то не подразумева баш тако, све то мора да се постигне. Заједничким радом, делима, саградили смо дом за све. Новац свих грађана, нашим суграђанима смо правилно вратили, кроз улагања, бројне пројекте, кроз стварање новог лица Лесковца“ – овим речима је председник Градског одбора Српске напредне странке Лесковац и први на листи Александар Вучић – Лесковац не сме да стане др сци. мед. Горан Цветановић започео своје обраћање на завршном митингу поменуте листе.

Обратио се свим грађанима, од најмлађих до најстаријих. Захвалио се пензионерима што су поднели тешке реформе и тиме у правом и последњем часу спасили своју земљу као највеће патриоте и казао да се њима сада све то враћа, те подсетио на речи председника Вучића да ће просечна пензија у наредној години износити 390 евра:

„На Вама је да нам верујете, укажете својим гласом поверење да у наредне четири године одговорно водимо земљу и град као до сада! Србија не сме да се заустави. Србија мора напред у просперитет у бољу и светлију будућност.“
Осврнуо се и на наводе одласка младих, казао да су миграције појава која прати и развијеније земље и поручио:

„То се не може спречити, али оно што ми радимо, стварамо такве услове за живот, да многи који су отишли желе да се врате у наш Лесковац и нашу Србију. Наше младе подржавамо и подстичемо да се посвете образовању. Стимулишемо их наградама, а неки други су гасили Фонд за младе таленте, нама су битна њихова имене и постигнућа која ће ући у историју Лесковца јер су стипендисти Фонда за младе таленте, посвећено уче и образују се, за светлу перспективу, себе самих и нашег друштва.“

Говорећи о бројним реализованим пројектима поменуо је изградњу трга, бројне путеве који воде у Лесковац и ван њега, Сарајевски мост и околне саобраћајнице, мост у Граову са преко 9 милиона евра. Нагласио је да је ова генерација која је све то урадила зато што је циљ бољи живот грађана, и да не постоји пут који не спаја Лесковац са општинама Јабланичког округа, са Власотинцем, Лебаном, Бојником, Медвеђом, Црном Травом, као и са Нишем, Богојевцем, и подсетио да су претходници оставили дуг од преко 2 милијарде евра који је морао да се враћа 4 године:

„И наставићемо истим темпом. А знате зашто? Зато што смо финансијски стабили. Зато што је 2012. године био две милијарде дуг и 3 милијарде буџета, а ми данас немамо дуговања, нема кредита, све смо исплатили три месеца пре рка. Културу, спорт, информисање, социјалну заштиту, спорт. Зашто то други нису урадили, а имали су шансе? Од минуса, дошли смо до сваког дана од 5-8 милиона евра.

Бебе ће ускоро почети да се рађају у реконструисаном делу болнице, пацијенти и лекари имају могућност за најсавремену дијагностику. Пре нешто више од месец дана председник Србије Александар Вучић предао је лесковачкој болници нови, најсавременији мамограф. За девет месеци болница је добила два рендген апарата, два скенера, два ултразвучна апарата, милион и 600 хиљада евра, стигла је магнетна резонанца од милион и 600 хиљада евра, ангио сала. Када радови у болници буди комплетно завршени, ова здравствена установа ће, са стручним кадром, моћи да пружи здравствене услуге на највишем нивоу...“

Поменуо је инвестиције у школске објекте, велику подршку пољопривредницима, о улагањима у културу, бројним догађајима, бризи о екологији, реализоване пројекте у области комуналне инфраструктуре, односно водоводне и канализоационе мреже, колектора, постројења за пречишћавање отпадних вода.

Говорећи о кандидатима за одборнике у Скупштини града Лесковца подсетио је да има 37 жена и 38 мушкараца, говорио о коалиционим партнерима, СДПС-у, Радикалној странци и ПУПУС-у, да има 64% факултетски образованих, поменуо да се први пут у историји Лесковца на листи налази млада ромкиња.

„Међу нашим кандидатима за одборнике су разна занимања, људи који обављају разне послове. На листи је 19 медицинских радника, 13 лекара и 6 сестара, 22 професора. Захваљујем нашим одборницима, али захваљујем и онима који су подржали нашу политику, 1000 запослених у здравственим установама, од тога 300 лекара, 500 просветних радника, 100 привредника.“

„Прихватио сам част да будем први на листи за Лесковац и на тај начин сносим највећу одговорност за све обећано и све што желите да учините. Да ли знате зашто сам прихватио и овај изазов? Зато што верујем нашем председнику Александру Вучићу и морална је обавеза бити у тиму који он предводи и подржава. Зато што му верујем! Јер све што је обећао за Лесковац је испунио. Зато и вас драги суграђани молим да верујете, да не наседате на провокације и лажи које све време кампање опозиција говори о нама. Да имају било какве резултате или да су их имали док су до 2012. били у власти, а скоро сви челници данашње опозиције су учествовали у њој, они би данас говорили о успесима и резултатима да их имају. Не би се бавили клеветама и лажима“ осврнуо се и на опозицију и казао да је до отварања биралишта остало само три дана.

„Све што сте данас чули, свака реч, свако слово, обраћања наших суграђана и уважених колегиница и колега, са бине и кроз приказане филмове, то је, драги моји, прича о нашем граду, најлепшем граду на свету, нашем Лесковцу, о нашој великој породици, која заједнички ради... Данас смо испричали сан о Лесковцу, који је постао реалност. Не смемо дозволити да сан постане мора. Да нас уназаде и запоставе. Да се у Лесковцу поново затварају погони, гаси награђивање младих, да просветни радници немају креде... Не смемо, и нећемо дозволити да се докопају стабилних буџета, узимали су кредите да би победили, а ми кредите немамо и чувамо буџет за нашу децу, за вашу децу, за све нас. Као и до сада, хоћемо да народ настави да живи боље, да се рађа, одраста, ради, привређује...

Зато вас, драги суграђани, позивам да у што већем броју изађете у недељу 17. децембра на изборе. Свој глас определите искуљичиво за оне који вас не лажу, за оне који раде за добробит наше Србије и Лесковца.
Заокружите број 1 Александар Вучић - Србија не сме да стане, број 1 Јабланички округ не сме да стане, и број 1 Александар Вучић - Лесковац не сме да стане за локалне изборе“ позвао је Цветановић на крају обраћања.

Поред њега данас су говорили кандидати за посланике из Лесковца, док су се на бини, поред лесковачких кандидата представили и кандидати из Лебана и Власотинца.

Стефан Китановић, мастер економиста је казао:

„Ово је утакмица између наше Снс и свих осталих партија, група, странака. Утакмица из које сам сигуран да ћемо изаћи као апсолутни победници. Лесковац је данас стабилан и упешан град. Лесковац данас може, сме, и Лесковац данас, више него било ко други, доказује да је могуће изборити се са корупцијом и криминалом, да је могуће уредити јавне финансије, да је могуће поново градити, доводити инвеститоре, покретати фабрике.

Ово су избори када сви политички конкуренти Снс буквално на све начине покушавају да дођу на власт. Имамо свој пут, даме и господо, и обавезу. A сa друге стране, имате људе који су били на функцијама и који су имали прилике да доносе битне одлуке, а после којих је остала празна каса. Они нама сада говоре како је тада било боље. Није све идеално, али се сваког дана боримо да буде све боље.Рад, рад, рад, рад, и рад- то нас чека у данима који су пред нама. Понављачи и лажови неће владати Лесковцем.
Он тражи, захтева одличне ђаке, хоће напред, да побеђује, да буде најбољи. У граду се никад више није градило и радило. Посебно сам поносан и срећан што имам прилике да овде сарађујем са квалитетним људима, а таквих је у нашој странци пуно, више него у свим осталим заједно. Сигуран сам да у Лесковцу не постоји политичар који је дао већи допринос од др Горана Цветановића, као што у Србији не постоји политичар који је дао већи допринос од председника Александра Вучића.“

Сања Милошевић, дипломирани дефектолог је данас казала:

„Колико год ја вама говорила о напретку града, више говоре дела. Лесковац памти мрачно доба немаштине и ратова, али памти добро и имена која се везују за тај период. Много пута у животу дођемо у ситуацију да крећемо да радимо од нуле, то није био случај са Лесковцем. Градоначелниче Ви, овај народ уз Вас кренуо је из десетоцифреног минуса, и сада 11 година касније имамо стабилну градску касу, са највећим буџетом до сада. Зато сада када су точкови напретка коначно на стабилном путу не смеју да стану. Јер вребају сва она иста стара имена која су поново на окупу. Халапљива и узрујана опозициона маса гладна је буџета који смо стабилизовали. И зато им не смемо дозволити да поново уђу у политички живот и сруше све оно што је овај народ са муком стварао. А створио је много. Много километара путева, много хектара спортских терена, много квадратних километра болница, и много остварених снова наших најмлађих и младих. Снова о бољем животу у својој Србији. У свом Лесковцу.

Зато се сада посебно обраћам младима. Наша генерација, је генерација која има велику моћ. Наравно, уз ту моћ иде и велика одговорност. Морамо да будемо одговорни према свом граду и свом народу! Ми млади имамо визију и мисију. Та мисија у годинама које долазе нама ће наставити да доноси професионално остварење и благостање, стабилан живот и душевни мир и то само ако наставимо да подржавамо државну политику која заступа интересе младих.“

Емотивним говором обратила се и Марија Лазаревић која се целог живота бори и бави инклузијом особа са инвалидитетом у друштво:

„Град Лесковац се свакодневно труди да нам та права обезбеди и са поносом могу да кажем да је један од најприступачнијих градова у Србији. У претходним годинама направио је приступачне улице, адаптирао улазе, поставио рампе и лифтове на свим јавним установама, постављене су јавне чесме и јавни тоалети на више локација у граду за особе са инвалидитетом, што је од великог значаја не само нама који гравитирамо свакодневном у њему већ и они који као туристи долазе да посете наш град на Ветерници, кроз разне пројекте из области социјалне заштите ми данас имамо квалитетнији живот. И оно што Лесковац чини посебним је да особе са инвалидитетом су видљиве током читаве године а не само 3. децембра и зато је град Лесковац постао пример добре праксе за остале градове у Србији.“

У име предузетника обратила се Славица Крагујевић, млада предузетница:

„Заиста, бројни су пројекти нашег града усмерених ка подршци развоја женског предузетништва и успостављању пословне климе једнаке за све, који имају за циљ да млади и успешни људи остану у својим родним местима и охрабре се у тим предузетничким водама, знајући да ће град Лесковац увек бити уз њих. Влада Републике Србије је 2023.годину прогласила годином предузетништва, град Лесковац је то имплементирао и отишао корак даље, те је већ за наредну годину определио већа издвајања за ту намену. Верујем да сви досадашњи пројекти из области спорта, привреде, пољопривреде, екологије, унапређења енергетске ефикасности, здравства, образовања, културе и информисања чине део мозаика слике успешне Србије којој сви тежимо, Ви стварате, а ми подржавамо и поштујемо! Осетила сам потребу да вам се данас представим, да кажем да као жена, као становник Лесковца, као млада предузетница имам подршку од свог града, своје државе! Зато велико хвала на свему!“

Сви данашњи говорници поред председника Цветановића позвали су грађане да 17. децембра изађу на биралишта и да својим гласом подрже локалну листу Александар Вучић – Лесковац не сме да стане и републичку Александар Вучић – Србија не сме да стане.