Вести

ЂУРИЋ: БЕЗ РАЗВИЈЕНОГ ЛЕСКОВЦА НЕМА НИ РАЗВИЈЕНОГ ЈАБЛАНИЧКОГ ОКРУГА

„Свесни смо да без јаког Лесковца, који је економски, привредни и политички центар Јабланичког округа, не можемо говорити ни о развоју других општина у овом делу земље. Зато ће Влада Републике Србије настојати да и даље пружа подршку за развој Лесковца, рекао је Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију, приликом  посете овом граду.

Он је током последња два дана обишао све општине Јабланичког округа, а своју посету започео је у Лесковцу где га је дочео градоначелник Горан Цветановић.

„Мислим да је за Лесковац и цео Јабланички округ важно да искористимо територијалну близину Косова и Метохије, првенствено у јачању економске и привредне ситуације и на једној и на другој страни. За остваривање такве једне сарадње потребна је укљученост разних институција, а рекао бих да је овај долазак представника Канцеларије за Косово и Метохију знак да и у том сегменту можемо да рачунамо на подршку Владе Србије - рекао је градоначелник Цветановић.

Једно од питања које је изазвало велико интересовање и новинаре и јавности јесте питање у вези са последњим дешавањима на Косову и Метохији, односно са сменом министра Љубомира Марића из СНС-а.

Србима на Косову и Метохији потребна је слога и само слога, а не лицемерје и док се влада Србије труди да се бори за права својих грађана свуда и на свим адресама, неки праве закулисне договоре- изјавио је Ђурић.


Он је истакао да не прихвата тезу да на КиМ постоји нејединство међу Србима, уверен да међу Србима нема нејединства.
Срби су уз своју владу, уз државу Србију, а постоје поједини продани политичари, који немају везе ни са народом, ни са владом, који због шаке албанског новца трче у загрљај Иси Мустафи истакао је дирктор Канцеларије за КиМ.


Нагласио је да све то што је урађено, “закулисни договор који је направљен са Мустафом”, није направљен уз сагласност и одобрење владе Србије, не ужива њену подршку и супротан је државним и националним интересима.

 

 Директор Kанцелариjе за KиM Mарко Ђурић очекуjе да ће после састанка политичких представника Срба у тоj покраjини са српским поремиjером Aлександром Вучићем бити jасно и "ко стоjи уз политику државе Србиjе и ко стоjи уз политику владе, а коjе политичке групациjе и поjединци уместо владе Србиjе и Вучића признаjу Ису Mустафу и другу владу као своjу".