Вести

др Горан Цветановић одржао конференцију за новинре

Говор председника ГрО др Горана Цветановића:

Даме и господо, чланови Српске напредне странке, уважени новинари,

На почетку данашње конференције желео бих да свим члановима и симпатизерима Српске Напредне странке, и свим нашим суграђанима, који данас прослављају Светог Аргхангела Михаила, пожелим срећну крсну славу са жељом да је још дуги низ година прослављамо у весељу, радости, добром здрављу и расположењу.

Од када сам постао градоначелник Лесковца пре годину дана у странци сам био ретко и одржао само пар конференција.

Данас желим да се обратим јавности пред престојеће изборе за Савете месних заједница, јер је то прилика да сублимирамо све што је Српска напредна странка радила на терену у периоду од преузимања одговорности за руковођење градом до данас.

Да ли је то довољно – не знам, јер је чињеница да увек може и више и боље, али мислим да смо уложили велики рад на терену и да смо се као одговорна политичка странка својим активностима трудили да побољшамо опште услове живота у насељеним местима у Лесковцу и околини. Таксативно ћу набројати неке од активности СНС-а по месним одборима.Тако је у Горњем Стопању грејдером поравњано 8 улица, поправљен пут Горње Стопање- Винарце и уредјена улична расвета у Власу и Горњем Стопању. У селу Кумареву сређен је фудбалски терен за мали фудбал, постављена нова расвета у парку у центру села, сређено школско двориште, постављане су нове љуљашке и клацкалице, окречен је сеоски Крст у ценру села, постављене су нове клупе и столови у парку, сређена је и очишћена депонија. Активан је био и Месни одбор Манојловца. Захваљујући сарадњи са мештанима села овог дела наше територије посипана је улица у Малој Биљаници, очишћено је у потпуности школско двориште у основној школи у Манојловцу које је пре тога било само велика депонија, средјена је и сеоска апотека у Манојловцу и парк у Великој Биљаници, грејдером поравњана обала реке Мораве на делу измедју Велике Биљанице и Манојловца . У Грајевцу, Јелашници и Јашуњи равнали смо сеоске путеве, заменили расвету на улицама, чистили дивље депоније.Сличне активности обављене су и у другим деловима наше средине. У Грделичком крају активисти Српске напредне странке су очистили месно гробље у Малој Копашници, Загужану и селу Грделица… Радили смо на равнању рупа грејдером у Горњем Пољу, Ораовици, средили део пута у Граову, насипали пут у селу Предејану…Активисти су се ангажовали и на сређивању манастира у Јашуњи…У селу Дрводељи бетонирали смо кошаркашко игралиште, у основној школи у Кукуловцу поправили смо мокри чвор, у Предејану средили аутобуско стајалиште и уличну расвету, средили пут до Богојевца, офарбали ограду основне школе у Бобишту…У вучјанском крају заменили смо уличну расвету, то исто урадили смо и у Кутлешу, Брестовцу, Печењевцу. Једном речју активности је било у свим месним заедницама у свим насељеним местима наше територије у зависности од потреба мештана тих места али у у складу са оним што су активисти могли да ураде… Зато се већина активности сводила на равњање путева грејдером, замени расвете, чишћења депонија, фарбања школских ограда и спортских терена, као и постављања мобилијара по сеоским срединама, како би омогућили деци бољу забаву.Сличним активностима бавили смо се и у градским месним заједницама. У месној заједници “Милентије Поповић” заменили смо љуљашке и тобогане, заменили расвету, поправили оштећене клупе, чистили и сређивали депоније и извршили припрему терена за садњу ниског растиња…

То исто активисти су радили и у свим другим градским месним заједницама…

Уважени новинари, молим Вас да у својим извештајима са данашње конференције пажњу усмерите и на ове младе људе, омладинске активисте СНСа којима желим да се јавно захвалим на ангажовању у овој предизборној кампањи. Радили су марљиво из дана у дан, ишли с нама на терен и предизборне трибуне, показали велику одговорност и спремности да испуне све задатке који се пред њих поставе.Избори су важни, више пута последњих дана истицали смо значај месних заједница И потеребе да се у саветима надју људи који могу одговорно И савесно обављају задатке који се пред њих поставе а биће их верујем доста.Зато позивам све градјане Лесковца да изадју на изборе 24. Новембра.Дозволите ми да Вас на крају обавестим да ће у аранжману И захваљујући средствима Српске напредне странке за који дан на улазима у град са свих страна засветлети нове табле са натписом Добродошли у град Лесковац. Реч је о три табле две су 3 x3 метра а једна је 6x 5 метара са рефлекторима. Донира их је Српској напредној странци један наш члан И ми ћемо их пставити на улазима у град .