Вести

ДР СЦИ. МЕД. ГОРАН ЦВЕТАНОВИЋ ПОНОВО ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА ГРО СНС ЛЕСКОВАЦ

На петој Скупштини Градског одбора Српске напредне странке Лесковац др сци. мед. Горан Цветановић је поново изабран за председника поменутог одбора.

Поверење да поново води лесковачки градски одбор напредњака председнику Цветановићу дало је 356 делегата, колико је данас присуствовало изборној Скупштини, а које је у претходном периоду изабрало 75 месних одбора, у чијем раду је учествовало преко 20 хиљада чланова. Скупштини је присуствовао потпредседник Извршног одбора Српске напредне странке Драган Стевановић.

Пре тачке која се односила на избор председника ГрО СНС Лесковац, Цветановић је дао извештај о раду одбора у претходном периоду. Дотакао се бројних акција које ГрО организује у сарадњи са саветима, попут поделе СНС Информатора, бројних хуманитарних акција за које чланови сами прикупљају средства, уређења јавне површине, активности везаних за културу, спорт, здравство, образовање, информисање, акције Форума жена и одборничке групе. Подсетио је на скупове којима је лесковачки одбор био домаћин, 14. рођендан Српске напредне странке и митинг у склопу последње предизборне кампање.

У свом обраћању се осврнуо и на резултате који су постигнути на територији града у претходној деценији, периоду од кад је Српска напредна странка у сарадњи са коалиционим партнерима преузела одговорност за руковођење градом:

„Становници Лесковца и свих насељених места око града више од 10 година у континуитету Српској напредној странци пружају поверење и дају свој глас. Од 6. новембра 2012. године посвећено радимо на развоју нашег града, и он је у протеклој деценији израстао у град напретка, нове позитивне енергије, у град који се из дана у дан развија и постаје све боље место за живот. Промене које су уследиле видљиве су на сваком углу, на сваком кораку.“

Даље се дотакао броја новозапослених и податка да је Лесковац трећи град у Србији по броју новозапослених особа у претходних шест година који износи 7322 лица (не рачунајући престоницу), затим унапређења путне и комуналне инфраструктуре, подсетио на извођење радова у Општој болници Лесковац у склопу друге фазе, вредних 32 милиона евра, а за трафостаницу је преко министарства обезбеђено још 40 милиона динара. Уз нагласак да се све чини како би деца имала светлу будућност у граду, подсетио је на улагања у образовање у износу од 437,5 милиона динара и младе таленте са сумом од 155 милиона динара. Додао је и да град брине о најстаријима и најавио поделу пакета за све пензионере без обзира на висину пензије. Неизоставно је поменуо спорт и нови стадион у Лесковцу вредан 2,5 милијарде динара и развој културе који је допринео богатој понуди манифестација у граду.

„Подршка грађана и сва улагања су доказ да је наша земља на челу са председником Републике Србије и председником Српске напредне странке Александром Вучићем на исправном путу. Наше речи нису празне, свака наша реч постане дело, и као што сви знате и као што сте сви могли сада да чујете, свакодневним и преданим радом променили смо изглед нашег града и сваког села у околини.“

На данашњој седници потврђен је и избор делегата за Скупштину Српске напреде странке у Београду. Лесковац броји 80 делегата.

Након поновног избора за председника Градског одбора СНС Лесковац др сци. мед. Горан Цветановић се захвалио на датом поверењу и уз много емоција поручио да ће се наставити са посвећеним радом:

„Не могу да опишем колико сам поносан и срећан што сте ми поново пружили једногласну подршку и изабрали ме за председника Градског одбора Српске напредне странке Лесковац.

Трудићу се да дато ми поверење потпуно оправдам. На овом месту ћу, као и до сада, бити ту за све вас и за све наше суграђане, и за проблеме, и за радост, јер ми смо једна велика породица и наставићемо да будемо сложни и јединствени.

Српска напредна странка ће ове године прославити 15 година постојања. За деценију и по трајања показали смо да се залажемо за напредак, бољитак и просперитет. Захваљујући преданом раду нашег председника господина Александра Вучића живимо у другачијој, јачој и бољој Србији. Мерило успешности једне политике су резултати, а резултати које смо сви заједни остварили су нашу Србију и наш Лесковац уздигли у сваком погледу. Наша је обавеза, жеља и потреба да тим путем наставимо и даље.“

На поновном именовању председнику Цветановићу су честитали бројни чланови и гости пете Скупштине ГрО СНС Лесковац.