Вести

ДС ИЗНЕО НЕТАЧНЕ И ПРОИЗВОЉНЕ ПОДАТКЕ

Руководство Града Лесковца на службена путовања током претходне 2 године потрошило је шест пута мањи износ од оног који је навео Саша Стојановић, повереник Градског одбора Демократске странке, речено је на конференцији за новинаре Градског одбора Српске напредне странке.

Према речима Косаре Илић, чланице Савета за информисање Градског одбора СНС-а, бројке које је Стојановић изнео су произвољне.

- Према подацима Градске управе за финансије трошкови путовања градоначелника 2010. године износили су 1,6 милиона, 2011. око 1,2 милиона, а 2012. око 1,5 милиона, што укупно износи преко 4 милиона динара – рекла је Илићева.

Садашње руководство града, 2013. и 2014. године за путовања у земљи и иностранству потрошило је око 2.800.000 динара, што је шест пута мање од износа који је повереника Градског одбора Демократске странке изнео на раније одржаној конференцији за новинаре.  

- Овог пута бих замолила за политичку коректност у изражавању, јер Демократској странци не приличи радикализовани речник да каже да је свита путовала, не путује свита, већ путују помоћници градоначелника, стручни сарадници, градски већници -  истакла је чланица Савета за информисање СНС-а.

Још једна неистина изречена на конференцији за новинаре Демократске странке односи се на финансирање политичких странака у Лесковцу.

- Током 2010, 2011. и 2012.године Демократској странци ништа није плаћено, док је 2013. године садашње руководство града овој странци уплатило близу милион динара – објаснила је Илићева.

 Овом приликом истакнуто је и да је фирми, чији је власник повереник ДС-а Саша Стојановић,  током три године, док је на власти била  Демократска странка, уплаћено укупно  1.820. 000 динара из градске касе, од чега чак милион динара у 2012. години. Последња транша од 250.000 динара извршена је 6.11. 2012. године, на дан промене власти у Лесковцу.