Вести

ФЕСТИВАЛ КРАТКОГ ФИЛМА У ПЕЧЕЊЕВЦУ ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

У Дому културе у Печењевцу, поводом Светског дана животне средине, други пут је одржан Фестивал кратког филма.

На Фестивалу су учествовали ученици 10 лесковачких основних школа. Према одлуци жирија прва три места заузели су ученици ОШ „Трајко Стаменковић“ из Лесковца, ОШ „Славко Златановић“ из Мирошевца и ОШ „Вожд Карађорђе“ из Лесковца.

Фестивал је отворио начелник Градске управе Града Лесковца, Милош Цветановић.

„Град Лесковац на свој начин обрађује ову тему, а то је пре свега чишћење дивљих депонија која загађују животну средину и нарушавају изглед нашег Града и околине. У том смислу циљ нам је да постојање оваквих места буде ружна прошлост, а то се огледа тако што се овакве акције одржавају сваког викенда. Видим да су учешће узеле Основне школе Града, а деца су наша будућност и њима у наслеђе остављамо пре свега чисту и здраву околину све похвале добијају наставници који су едуковали и помагали ученицима за снимање ових видео приказа. Све похвале завређује и Дом културе Печењевце као организатор овакве лепе акције који нас сваке пут пријатно изненади оваквим идејама. Град Лесковац и Градска управа ће и даље наставити да подржава овакве акције и активно учествовати у њима“ казао је Цветановић

Директор Дома културе „Тихомир Ракић“ Мирослав Станојевић истакао је да је на адресу ове установе стигао велики број видео материјала и захвалио се свим ученицима и њиховим наставницима који су учествовали у пројекту.

Поред приказивања филмова на фестивалу су се представили ученици школе „Вожд Карађорђе“ са изложбом предмета сачињених од отпадних материјала и ученици Текстилне школе са модном ревијом.