Вести

ФОРУМ ЖЕНА ОБЕЛЕЖИО МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

Данас су, на Међународни дан борбе против насиља над женама, чланице Форума жена на челу са председницом Кристином Васиљковић. Оне су делиле летке и беџеве суграђанкама како би их подсетиле да се насиље треба пријавити.

Председница Форума жена Кристина Васиљковић том приликом истакла је следеће:

„Повод нашег данашњег окупљања је обележавање Међународног дана борбе против насиља над женама. УН су још 1999. године резолуцијом 54/134 означиле су овај дан Међународним даном у знак на брутално убијене сестре Мирабел. Такође, данашњи дан означава почетак борбе, односно 16 дана активизма као једне глобалне светске кампање у борби против насиља. Шестнаест дана активизма завршава се 10. децембра, на Међународни дан људских права и једно од основих људских права јесте право на живот, право на слободу. То је оно што сматрам да свакој жени треба да буде усађено, да јој буде разлог и повод да не трпи ниједан вид насиља и да пријави насилнка, јер живот је само један и не смемо га се тако лако одрећи.“

„У току ове кампање биће организована трибина о насиљу над женама сутра, у Дому културе у Брестовцу. Ја овим путем позивам све жене да дођу и да чују нешто више о овом проблему. Апелујем на све жене да не трпе, да пријаве насилника јер, нажалост, исход може бити трагичан,“ – додала је Васиљковићева.