Вести

ФОРУМ ЖЕНА ОДРЖАО ТРИБИНУ "ИСКЉУЧИ НАСИЉЕ, УКЉУЧИ СРЦЕ" У БРЕСТОВЦУ

У оквиру глобалне кампање "16 дана активизма", чланице Форума жена Градског одбора Српске напредне странке, организовале су трибину под називом "Искључи насиље, укључи срце", о сузбијању насиља и последицама које оно носи. Трибина је одржана у Брестовцу, у Дому културе, на којој су присуствовале жене из Брестовца али и околних места, а трибину су подржали и представници Центра за социјални рад, једне од установа надлежних за сузбијање насиља.

Поред директора ове установе, Предрага Момчиловића, који је са правне стране говорио о насиљу, пријави насиља и мерама које се предузимају, као и последицама по насилнику, говорила је и стручна сарадница Миа Кулић, која ради у Прихватилишту за жене и децу жртве насиља у породици, говорећи о раду са женама које дођу у Прихватилиште након пријаве насиља, о раду са њима и помоћи коју им пружају да наставе даље у својој борби.

 На почетку трибине, присутне суграђанке, могле су да се упознају са овим озбиљним проблемом, кроз презентацију о врстама насиља, последицама по жртву, и бројевима телефона на који могу у сваком добу, жене-жртве да позову и реагују. Презентацију је спремила чланица Форума жена ГрО СНС Лесковац, Милена Стаменковић.

На трибини се обратила и председница Форума жена ГрО СНС у Лесковцу, Кристина Васиљковић, која је поздравила све присутне и захвалила на подршци.

"Ви сте данас овде како би сте подржале, не наш рад, већ све жене жртве насиља у породици. И ја вам се захваљујем што сте се одазвале у оволиком броју. Борба против насиља је тешка, пријава насилника је одлучујући и битан корак, који жена мора да направи, али оно што следи је много теже. Борба кроз коју пролази како би поново стала на своје ноге и отргла се од живота који је имала, велика је. И вечерас ћемо чути, управо то, шта чека једну жену по пријави насиља. Оно на шта апалујемо на све жене је да узму живот у своје руке, да је живот само један и да свака од нас има права на живот и на слободу."