Вести

ФОРУМ ЖЕНА УРУЧИО ПОКЛОНЕ САМОХРАНОЈ МАЈЦИ

Форум жена ГрО СНС Лесковац уручио је новчану помоћ и пакете средстава за личну хигијену Тијани Бранковић, самохраној мајци из Драшковца.

„До сада смо организовале велики број акција у жељи да помогнемо социјално угроженима, жртвама насиља, да оснажимо жене и дамо подршку рађању. Међу рањивим категоријама друштва су и самохране мајке које су често материјално угрожене, а неретко су и жртве насиља у породици. Зато смо на Дан социјалне правде, одлучиле да посетимо самохрану мајку са двоје малолетне деце. Желимо да овом акцијом скренемо пажњу шире друштвене јавности на неједнак и неравноправан материјални положај рањивих категорија друштва и жртава насиља и да позовемо на солидарност, хуманост и толеранцију, јер само тако можемо створити боље друштво за нас и генерације које долазе - рекла је  Кристина Васиљковић, председница Форума жена СНС Лесковац.

Тијана Бранковић, мајка две девојчице, живи од родитељског додатка и социјалне помоћи и скромних средстава која њен отац, са којим дели домаћинство, заради бавећи се пољопривредом. Она се захвалила Српској напредној странци на донацији, рекавши да јој ова помоћ, посебно у виду пелена за бебу, много значи.