Вести

ГРАД ПОКЛОНИО ЈОШ ЈЕДНО ИГРАЛИШТЕ МАЛИШАНИМА

Градоначелник Лесковца и председник Градског одбора Српске напредне странке Горан Цветановић отворио је терен за мале спортове у дворишту издвојеног одељења Основне школе „Ђура Јакшић“ у Свирцу.

Изградња овог терена коштала је 2,5 милиона динара и представља један од пет пројеката које је град Лесковац за само неколико месеци реализовао у Свирцу. Најпре је очишћена дивља депонија у близини школског дворишта, потом је адаптирана сама школска зграда, да би убрзо након тога локална самоуправа издвојила средства за спровођење електрификације поља у овом месту, као и изградњу хладњаче.

- Пре десетак дана завршетком игралишта обрадовали смо ученике и наставнике у Основним школама „Трајко Стаменковић“ и „Васа Пелагић“ у Лесковцу.У току су грађевински радови на изградњи још два игралишта у Брестовцу и Рудару, док је терен у Драшковцу у фази припреме документације за изградњу. Потрудићемо се да ђацима у Брестовцу и Рудару предамо на употребу ове терене за највише десетак дана – рекао је градоначелник Цветановић.

Адаптација постојећих и изградња нових терена за мале спортове део је програма развоја спорта за 2014. годину који реализује Агенција за локални економски развој.