Вести

ГРО СНС ИМА КАНДИДАТЕ ЗА ОДБОРНИКЕ У СВИХ 75 МЕСНИХ ОДБОРА

Председник Градског одбора Српске напредне странке Горан Цветановић оценио је на конференцији за медије да једино СНС има кандидате са територије читавог Града Лесковца.

- Српска напредна странка је прва предала листу и показала да нам грађани верују. За три сата прикупљено је три хиљаде потписа је нешто што је недостижно осталим политичким партијама - рекао је на конференцији за медије градоначелник Лесковца и председник Градског одбора Српске напредне странке Горан Цветановић.

Оно на чему инсистирају СНС и коалициони партнери јесте децентрализација.

- Желимо подједнако и равноправно заступање свих делова града. Сви воле да причају о децентрализацију да причају о бившим или будућим општинама Вучје, Грделица, Брестовац, Печењевце, али само да причају о томе. Са теорије на праксу нису и немају намеру да пређу. Политичке странке које говоре о тој децентрализацији у многим месним одборима ван самог града немају одборничке кандидате. За разлику од њих, Градски одбор СНС у Лесковцу има свог или кандидата коалиционог партнера  у свих 75 месних одбора - додао је Цветановић.

Лидер лесковачких напредњака навео је пример села Барја где само СНС има одборничког кандидата.

- Задовољство ми је што смо једина политичка странка која има овако организовану мрежу и што показујемо да нам је стало да сваки крај, да свака изборна јединица има свог представника у Скупштини града. Многе политичке странке имају у појединим месним одборима по два, а понегде и по четири кандидата за одборнике. Ово говори да су многе политичке странке несигурне па су у многим местима ставиле по неколико својих кандидата како би пробале да барем делимично парирају нашим кандидатима. На основу сазнања до којих су дошли наши председници месних одбора знамо да у месном одбору Морава где смо увек побеђивали Нова Србија има три кандидата, од тога су чак двоје из исте породице. У Месном одбору Центар политичка опција СДС има четири кандидата. У Центру 2 интересантна ствар: три кандидата испред Демократске странке, они би да буду посланици и градоначелници, а нису способни ни да буду самостални. Подсетићу да су сви они истицали да је потребно да на изборе излазимо са именом и презименом, са својим ауторитетом, са оним што смо урадили у свом животу, са делимa која смо оставили иза себе и оним што можемо да урадимо у будућности. Онај ко је самоуверен он нема потребе да ставља неколико кандидата у истој изборној јединици испред једне политичке опције - каже Цветановић.