Вести

ГРО СНС ЛЕСКОВАЦ ОБЕЛЕЖИО МЕЂУНАРОДНИ ДАН ИЗБЕГЛИЦА

Председник ГрО СНС Лесковац са члановима Савета за просвету и Савета за друштвене делатности, обишао је данас, на Међународни дан избеглица, интерно расељене породице у Дрћевцу.

Овом приликом десет породица је добило пакете хуменитарне помоћи, а најугроженији и новчана средства.

„Бити избеглица није избор. Данашњи дан нас подсећа на снагу, храброст, одлучност, отпорност и борбу свих људи који су доживели несрећу да морају напустити своје куће и домовину.“

-Српска напредна странка, као одговорна политичка партија, којој је циљ добробит свих грађана спроводи активности којима помаже социјално угрожено становништво. Нажалост, људи који живе у овим кућама, спадају у ту категорију, зато смо у сарадњи са Саветом за друштвене делатности и Саветом за просвету одлучили да их посетимо и уручимо помоћ,“ – казао је др Горан Цветановић.

Најавио је и легализацију 5 кућа, које су изграђене пре 15 година, у наредних 10 до 15 дана, како би њихови становници могли да их откупе по симболичној цени.

 „Данас смо овде у породици Х. Љесковица, који живе овде у избегличком насељу у Дрћевцу. Чланови Савета за друштвене делатности и Савета за просвету,  уз подршку председника ГрО СНС Лесковац др Горана Цветановића, прикупили су одређена средства и уручили смо један скроман поклон као знак пажње, подршке и солидарности овој породици,“ – рекао је Данко Данковић, председник Савета за друштвене делатности. Овим породицама је пожелео пуно успеха, да се деца интегришу у наш град и да буду пуноправни чланови са свим могућностима које им Лесковац пружа.

Хилмо Љесковац се захвалио на помоћи и подршци која му је пружена.