Вести

ГРО СНС ЛЕСКОВАЦ ПОДРЖАО АКЦИЈУ ПОШУМЉАВАЊА

Српска напредна странка је покренула акцију која је од велике важности, акцију пошумљавања у целој Србији како би деца одрастала у здравој животној средини.

Данас су активисти Градског одбора Српске напредне странке Лесковац на челу са председником и градоначелником Лесковца др Гораном Цветановићем подржали ову акцију засадивши 100 стабала јавора на брду Хисар.

Председник ГрО СНС Лесковац је том приликом рекао:

Српска напредна странка на челу са председником Александром Вучићем је недавно покренула масовну садњу дрвећа широм наше прелепе Србије. Градски одбор Српске напредне странке се прикључио овом важном пројекту јер је очување животне средине и подизање еколошке свести један од наших најбитнијих циљева. Заједничким снагама смо прикупили средства за набавку 100 садница јавора и неопходних средстава и данас ћемо их засадити на брду Хисар, које слободно могу да назовем плућима нашег града. На овај начин ћемо додатно оплеменити овај изузетан простор, учинити га лепшим и пријатнијим за одмор и рекреацију.

Драго ми је да смо се окупили у оволиком броју јер ћемо данас на делу показати да бринемо о локалној заједници како бисмо очували наш еко-систем и савесно се опходили према својој околини и људима.  Поносан сам на то што је међу нама највише младих људи и деце јер  је наша мисија да будућим генерацијама у аманет оставимо бригу о природним ресурсима зарад здравије, зеленије и сигурније будућности,“ – додао је председник Цветановић.

Циљ акције је да се у Србији подигне квалитет животне средине, као и свест грађана о очувању и унапређењу здраве животне средине и њених вредности. Са оваквим акцијама наставиће се и у наредном периоду.