Вести

ЈАСНА ЈЕ ВОЉА НАРОДА

Резултати поновљених избора на осам бирачких места у Србији јасно говоре да грађани желе да земља иде напред, да желе стабилност и да неће дозволити никоме да руши нашу државу. 

И након девет дана кампање оспоравања изборне воље, кандидат за председника Србије Александар Вучић освојио је 71,66 одсто гласова, што је и више него у првом кругу, када је на истим местима освојио у просеку 53,84 одсто гласова.

Још један показатељ да тврдње о крађи гласова треба да буду одбачене је и чињеница да је опозиција имала четири пута више чланова бирачких одбора него владајућа коалиција. Од укупно 230 910 чланова бирачких одбора на      8 253 бирачка места, владајућа коалиција имала је 41 178 чланова, док је опозиција имала 189 732 члана.

У Лесковцу је од укупно 1170 чланова у сталном саставу бирачких одбора на 195 бирачка места, Српска напредна странка имала 388 чланова, а све остале странке 782 члана. Када је реч  о проширеном саставу тај однос је био 390 колико је било из редова Српска напрдне странке, према 3049 колико су предложиле остале политичке опције.

Подсећамо и да је опозиција имала већину не само у бирачким одборима него и у Републичкој изборној комисији, где представници владајуће коалиције имају 23 члана, а опозиција 33.

Све ове бројке демантују да су избори покрадени и говоре да је народ Србије на претходним изборима више него јасно показао своју вољу.

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ГрО СНС