Вести

Конференција Градског одбора Српске напредне странке

Председник ГрО СНС Лесковац др Горан Цветановић:

Поштовани чланови Српске напредне странке, уважени грађани, представници медија.

На почетку данашње конференције желим да Вас обавестим да сам на Трећој изборној скупштини Српске напредне странке одржаној 25. јануара у Београду, изабран за члана председништва Српске напредне странке.

То је признање за резултате које сам до сада постигао, али оно што је важније и што желим  да потенцирам, јесте чињеница да је то признање Градском одбору Српске напредне странке Лесковац који је показао висок степен организованости и одговорности у функционисању локалне самоуправе, као странка која има највећи потенцијал за  руковођење локалном заједницом.

Као што знате, парламентарни избори у Србији биће одржани 16. марта 2014. године и биће расписани за дан-два.

Изаћи ћемо на биралишта, како би добили мандате од грађана Србије за још одлучнију борбу против корупције и криминала која је заступљена у свим сегментима друштва, али и како би спровели одлучније и коренитије реформе којима ћемо обезбедити  пут за напредовање и развој. У сваком тренутку треба да имамо високу свест о томе да грађани Србије и даље тешко живе, да је незапосленост неприхватљиво висока, посебно за младе људе, да су плате ниске, да се животни стандард није поправио и да многа очекивања бирача нису испуњена. Јасно нам је да морамо бити много ефикаснији у спровођењу реформи и да нема простора за оклевање и калкулисање. Србија жели Владу која ће много брже доносити очекиване резултате.То не значи да досадашња Влада није имала успеха. Напротив. Са садашњом владом по први пут смо у Србији имали искрену и праву борбу против корупције и криминала. Стабилизована је економија, кроз низак раст инфлације и стабилан динар. Започели смо преговоре са ЕУ и добили кључ за почетак преговора за чланство. Поправили смо слику Србије у свету. Али сви ми морамо још више, још енергичније, још брже и боље... Превише је политичких свађа у Влади, превише спољних утицаја који штите интересе тајкуна и свакодневно онемогућавају реформе у Србији. Зато су нам избори неопходни. Тражимо нове људе, нову снагу, нови потенцијал за такве победе. Влада коју ће формирати  и водити СНС са пуном одговорношћу, у новом мандату уз јасну подршку народа, свом снагом бориће се за бољи живот који Србија очекује, за много брже промене и ангажовање свих потенцијала за бољу будућност грађана.

Многи се плаше да ће превремени избори довести до одлагања преговора са ЕУ? То се међутим неће догодити. И страни аналитичари се слажу са чињеницом да то само може да убрза реформе и да учврсти поверење тржишта у Србију, јер ће Србија коначно имати Владу изабрану од народа, која ће имати пуну одговорност за свој рад и као таква постизати праве резултате.