Вести

ЛЕКАРИ ПОСЕТИЛИ МЕШТАНЕ ВЕЛИКОГ ТРЊАНА, ШАИНОВЦА, СТРОЈКОВЦА, ЧУКЉЕНИКА И НАКРИВЊА

Савет за здравство Градског одбора Српске напредне странке наставља да пружа подршку акцијама превентивних лекарских прегледа на територији нашег града. 

Лекари су данас обишли мештане Великог Трњана, Стројковца, Шаиновца, Накривња и Чукљеника.

С обзиром на то да су кардиоваскуларне болести водећи узрок смрти у нашој земљи, а број оболелих од дијабетеса у сталном порасту, сматрамо да су ове акције изузетно корисне како би наши суграђани, без заказивања и чекања, брзо и лако могли да измере висину крвног притиска и шећера у крви, казала је лекар Јасмина Ранђеловић. Она је исткла да су овакве акције битне јер се људи најчешће обрате лекару тек кад уоче неке здравствене тегобе.

- Такође, мештанима многих села су здравствене амбуланте далеко, а старијим особама одлазак код лекара представља додатан напор због  отежаног кретања, што је још један од разлога да посетимо наше суграђане на читавој територији нашег града и пружимо им медицински савет. Велики одазив грађана из недеље у недељу најбољи је доказ успешности ових акција, којима желимо да пошаљемо поруку да је превенција најбољи лек, казала је Ранђеловићева.