Вести

ЛЕСКОВАЧКИ СНС ДЕМАНТОВАО ТВРДЊЕ ДЕМОКРАТА

Председник Градског одбора СНС и градоначелник Лесковца Горан Цветановић демантовао је наводе лесковачких демократа.

На конференцији за медије одржаној у центру Лесковца Цветановић је истакао да СНС наставља позитивну кампању, док се демократе баве лажима и измишљотинама.

- Почели смо поделу материјала Српске напредне странке у којима се могу видети најважнији резултати које је ова влада на челу са СНС остварила за мање од две године. Ово је извештај народу, доказ да 22 месеца мандата Владе нисмо седели скрштених руку већ напорно радили за успостављање економске и политичке стабилности наше земље. Протекле две године суочавали смо се са бројним изазовима: Србију су погодиле кастрофалне поплаве, затекли смо огроман јавни дуг, рекордну незапосленост која је била преко 26,7%. Није било лако али смо успели да санирамо последице које је претходна Влада проузроковала пре свега због немара, незнања и лошег руковођења државом. Успели смо да спречимо банкрот земље, да преполовимо буџетски дефицит, уредимо јавне финансије и омогућимо већи привредни раст и већи раст бруто друштвеног производа. Поносни смо на чињеницу да је Србија подигла међународни углед за шта је најбољи доказ то што смо након много година ишчекивања отворили прва преговарачка поглавља са Европском унијом - рекао је на конференцији за медије председник Градског одбора Српске напредне странке Лесковац Горан Цветановић.

 Он је нагласио да напредњаци воде кампању засновану на резултатима и конкретним делима, али да морају да реагује на неистините тврдње појединих опозиционих странака.

- Водимо искључиво позитивну кампању. Ипак морамо да кажемо грађанима да су тврдње пре свега Демократске странке да се СНС рекламира о трошку грађана неистините и претенциозне. На основу одлуке Града Лесковца дозвољено је постављање реклама на стубовима јавне расвете. Треба нагласити да у тој одлуци не постоји посебна накнада за електричну енергију. Српска напредна странка је платила 15.500.000 динара колико је прописала Градска управа за урбанизам и Градски одбор Српске напредне странке је уплатио тражени износ. Поднели смо захтев Градској управи још 16. марта, не после њихове конференције, већ 16. марта 2016. године на основу којег је надлежна управа издала решење у којем се одобрава постављање рекламних ознака са електричним стубовима јавне расвете на територији нашег града. За сав рекламни материјал Српска напредна странка има финансијско покриће. Са друге стране по граду се могу видети и билборди Демократске странке, али не знамо којим средствима се они финансирају с обзиром на то да знамо да је рачун Демократске странке у блокади - упитао је Цветановић.

 Председник Градског одбора СНС Лесковац упутио је позив грађанима да изађу на изборе 24. априла.

- Србија је данас добро место за улагање. Само у 2015. години имаи смо више од 1,7 милијарди евра инвестиција и то без великих приватизација. То је значило раст запослености јер је за две године отворено 120.000 нових радних места. Србија је претворена у велико градилиште, граде се путеви, мостови, пруге. Наша земља је сада на добром путу да постане модерна европска држава и постигне животни стандард на много вишем нивоу. Желимо модерно здравство, квалитетно образовање и таква политика спроводи се и на локалном нивоу. Наставићемо да радимо напорно да Лесковац постане модеран град, наставићемо да мењамо изглед града. да сређујемо путеве, отварамо нове фабрике, побољшавамо услове у нашим вртићима. Сада није време да гледамо у прошлост 24. априла свако од нас моћи ће да бира будућност какву жели. Они који не буду гласали одлуку о томе препустиће другима. Одлучите само о својој будућности. Уједињени можемо све. Лесковац побеђује, Србија побеђује - нагласио је Горан Цветановић у обраћању новинарима.

 

Цветановић се још једном осврнуо на конференцију за медије Демократске странке и показао папире и доказе о томе да је Српска напредна странка платила све таксе још 17. марта. Цветановић је новинарима показао и профактуре за закуп билборда и запитао "како је могуће да све политичке опције имају билборде по граду", а да се напада само СНС. Новинари су имали прилику да виде и уговоре и профактуре за закуп билборда.

Председник Градског одбора СНС подсетио је да је 2014. године Демократска странка из градског буџета добила 900.000, а СНС 400.000 динара. У 2015. години СНС је поново добила 400.000 динара и додао да су то средства којима се финансира кампања ове странке.

 Цветановић је новинарима показао и фотографије на којима се види новопостављени билборд без икаквих грађевинских дозвола на имању које је власништво породице Жике Станковића, председника Градског одбора ДС у Лесковцу.

На тврдње изнете на конференцији за медије ДС реаговала је демантијем и директорика ЈКП „Водовод“ Косара Илић.

- ЈКП Водовод ради 24 часа дневно, ради и током празника тако да не постоји ниједан разлог да престане са својим активостима ни током изборне кампање. Такође ми вршимо редовну кореспонденцију са нашим потрошачима, а они нама свакодневно упућују на десетине писама и захтева. Писмо које смо ми њима послали се односи на наш позив потрошачима да се прикључе на наш водосистем пре свега у циљу заштите њиховог здравља зато што је само овакав водосистем безбедан с обзиром на то да је контролисан од независних институција које су надлежне за контролу здраве пијаће воде. Повољности које се помињу у том писму се односе на различите материјалне ситуације, на различита материјална стања наших суграђана који желе прикључак, а ми покушавамо да им изађемо у сусрет на тај начин што ћемо омогућити одложено плаћање. Такође желим да истакнем да је грађевинска сезона почела и да је оператива ЈКП Водовод на терену од пролећа до јесени, за шта се припремамо читаве зиме. Уколико се грађани одлуче за прикључак у време извођења радова трошкови ће бити знатно мањи, што је и логично када радимо серијска и групна прикључења на мрежу у поређењу са изласцима наше оперативе на терен по појединачним захтевима. Оно што је најважније је да не постоји јединствена цена прикључка. Она се формира у зависности од појединих параметара и активности. Ми желимо да по први пут сву уштеду која може настати кроз једну овакву акцију пренесемо на наше потрошаче. Да би то било изводљиво потребно је да их најпре ми позовемо, а да се затим они и одазову и прихвате такав наш позив - рекла је Косара Илић, директор ЈКП Водовод Лесковца.

 Директорка лесковачког Водовода је нагласила да се ради на решавању проблема снабдевања водом дела мештана Бадинца и да је то проблем који је настао пре 10 година.

- Што се тиче Бадинца, уговор је потписан 2006. године између инвеститора Дирекције и Водовода, који је потом увео Црну Траву као извођача радова. Посао који је требало извести се односи на разводну мрежу и она је у целости изведена. Међутим проблем је цев која је требало да прође испод регионалног пута Лесковац - Власотинце за који су неопходне републичке сагласности, и тај део посла није урађен. Прикључци који ће бити уведени ће бити по повлашћеним ценама и грађанима препоручујемо да то прихвате јер је то сигурно боље од плаћања вишеструко скупљег прикључка. Молимо само за мало стрпљења и овај проблем који је настао пре 10 година ће бити решен - истала је директор ЈКП Водовод Лесковац Косара Илић на конференцији за медије.