Вести

Листа СНС за Савете месних заједница са именом Александра Вучића

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић на конвенцији СНС у нишком Народном позоришту објавио је да ће листа странке за предстојеће изборе за Савете месних заједница носити име Александра Вучића.

Говор:

Поштовани председниче, даме и господо, уважене колеге и пријатељи,

Дозволите ми да на почетку излагања честитам јубилеј , 5 година постојања и рада Српске Напредне странке. Са историјске дистанце ово је јако кратак временски период. Са аспекта онога шта смо у претходном петогодишњем периоду урадили, одакле смо кренули и шта све постигли, стиче се утисак да странка постоји више деценија.

Енергија, одлучност, честитост али и велика жеља за променама и прихватање европских вредности, учинили су да Српска напредна странка постане генератор промена у Србији, једина узданица народу да ће бити боље и да нас очекује светлија будућност.

Рано је за оптимизам и радовање. Касно је, медјутим, за све оне који нису схватили да се Србија убрзано мења и да нема повратка на старо, у коме су царовали корупција, нерад, пљачка и малверзације. Нико се у новијој српској историји није тако одлучно ухватио у решавање нагомиланих проблема, као Српска напредна странка предвођена својим председником, господином Александром Вучићем. Борба са корупцијом, организованим криминалом, тајкунима, вековним пљачкањем српске привреде и свега што вреди, вратили су наду обичном човеку.

Народ нам верује. Знају да није све изгубљено, да ћемо вратити Србију на прави пут, и да има наде за опоравак нашег друштва. То поверење не смемо и нећемо никада изгубити.

Следећи пример председника Српске напредне странке, нашег лидера господина Вучића, ми на југоистоку Србије желимо да покажемо да смо спремни за напоран рад и залагање, који ће донети бољи живот свим нашим грађанима. Због позитивне енергије коју имамо, свакодневно нам приступају људи који желе да дају допринос променама на боље. Снага политичке идеје Српске напредне странке и популарност коју сада имамо, још више нас обавезује да марљиво и одговорно радимо.

Спремни смо да учимо, желимо нове идеје и нову енергију… Зато су врата Српске напредне странке отворена за све оне који наше циљеве виде као своје. Функционисање странке и њена организованост чине да верујемо да смо спремни за нова искушења и проверу поверења бирача. Представници странке стално су на терену, са народом. Ослушкујемо њихове потребе, проблеме и жеље, да ли су задовољни оним што је урађено и шта ћемо урадити. На тај начин најбоље се припремамо за предстојеће изборе за Савете месних заједница, који су у Лесковцу заказани за 24. новембар.

На ове изборе изаћи ћемо са листом која ће носити име председника Српске напредне странке, господина Александра Вучића. Та чињеница нас још више обавезује, и ја са овог места обећавам и одговорно тврдим да ћемо победити. То је обавеза према народу, према Српској напредној странци, али и према председнику, који је од недавно део нас, као почасни градјанин Лесковца.

Пре скоро годину дана Српска напредна странка преузела је одговорност за руковођење Лесковцем. Формирали смо тим од одговорних, стручних, енергичних и поштених људи… Са оним што смо у претходних годину дана постигли, мислим да можемо бити задовољни. Потврда нашег рада стиже и од председника Републике Србије Томислава Николића и потпредседника странке који су били наши гости у претходном периоду. Упознали смо их са приликама у Лесковцу, имамо њихову помоћ и подршку у решавању важних питања и проблема наше локалне заједнице. Али то не значи да не можемо више и боље. Зато смо критични према себи и од својих чланова извлачимо максимум.

Даме и господо,

још једном честитке свима на значајном јубилеју: ПЕТОГОДИШЊИЦИ постојања и рада Српске напредне странке, партије којој припадамо, коју волимо и којој верујемо.

Сви заједно напред до нових победа, до нове Србије.

Председник ГрО СНС Лесковац
др Горан Цветановић