Вести

ЛИСТИ "АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ" ПРИПАЛО 975 ОД 989 МАНДАТА

Након јучерашњих избора за чланове Савета месних заједница на територији града Лесковца, председник Градског одбора Српске напредне странке у Лесковцу др сци. мед. Горан Цветановић одржао је конференцију за медије у просторијама странке.
Захвалио се свим грађанима на подршци и изнео следеће податке:

„Укупан број бирача који имају право гласа износи 114.923, излазност на територији града Лесковца у процентима износи 38,62%, односно 44.382 гласача, што је потпуно задовољавајуће имајући у виду да је одржан континуитет процента оних који подржавају нашу опцију.

Након јучерашњих избора, резултати су следећи:
Од укупно 989 мандата, листи Александар Вучић – Заједно можемо све припало је 975 мандата, а опонентима укупно 14.
Друге листе су се пријавиле у четири месне заједнице МЗ Међа, МЗ Велика Копашница, МЗ Доње Крајинце и МЗ Милентије Поповић и овом приликом у име Градског одбора Српска напредне странке честитам им на фер и коректној утакмици, а групи грађана на челу са др Александром Рангеловим која је у последњој МЗ Милентије Поповић однела победу честитам на истој.

Бројке су следеће:
У Месној заједници Међа уписан је 651 бирач, гласало 387 (59,45%), за листу СНС-а 226 што је 4 мандата и за листу Најбоље за Међу 141 глас што је 3 мандата.
У Месној заједници Велика Копашница уписан је 581 бирач, гласало 356 (61,27%), за листу СНС-а 201 што је 4 мандата и за листу под називом За Копашницу 153 што је 3 мандата.
У Месној заједници Доње Крајинце уписана су 604 бирача, гласало 474 (78,48%), за листу број 1 односно Александар Вучић-Заједно можемо све 352 што је 6 мандата и за листу Заветника 117 што је један мандат.
У Месној заједници Милентије Поповић уписано је 3896 бирача, гласало 1169 (30,01%), за листу СНС-а 433 што је четири мандата и за листу господина Рангелова 717 што је седам мандата.
Чињеница да у поменутој месној заједници нисмо однели већину је показатељ да је потребно побољшати комуникацију са нашим суграђанима у МЗ Милентије Поповић. Потрудићемо се да још више отворимо врата за све њих, да испитамо где смо погрешили, чиме су незадовољни и шта можемо учинити да вратимо њихово поверење и заједнички наставимо са бројним улагањима у највеће насеље у граду.“

Говорио је и о претходним изборима и тада истакао:

„Подаци за изборе за чланове Савета месних заједница 2018. године су следећи:
Број уписаних бирача био је 115.666, изашли – 45.474, у процентима – 39,31%.
Подршка СНС која је тада била у колацији са партнерима (СПС, ЈС, Боља Србија) у процентима 96,21% и тада смо од 989 мандата освојили 962 мандата мање него на јучерашњим изборима. Тада је било 27 мандата мање, сада 14 мандата мање.
Последњи парламентарни избори који су били одржани априла месеца, мере се следећим бројакама: Гласачно право искористио 71.851 бирач (62,52%) и листи Александар Вућић – Заједно можемо све 34.641 гласач (48,23%), што, када упоредимо, показује да смо јуче на изборима за чланове Савета месних заједница на територији града Лесковца, добили скоро 10 хиљада више гласова. Све наведено показује да нема већих осцилација у погледу подршке, а то је доказ да смо грађанима посвећени на прави начин и да нам верују.“

Он је на конференцији за медије рекао да је доста уложено у највеће насеље у граду, насеље Дубочица, да је изграђен скејт парк, уређен храм Светог Симеона Мироточивог са 52,2 милиона динара, да ће бити уложено још 26 милиона динара наредне године, као и да је саграђен нови објекат две месне заједнице са 16,6 милиона динара.

Председник ГрО СНС Лесковац је истакао да константинуитет у подршци значи да грађани верују СНС-у:

"Хвала свима који су јуче, али и свих претходних година, свој гласи дали Српској напредној странци, и тиме подржали политику мира, стабилности, напретка, просперитета, изградње и обнове путева, школа, вртића, амбуланти, месних заједница и свега неопходног за целокупни развој друштва."

Коментаришући питање новинара, рекао је да је свако заслужио освојени мандат и да су у МЗ Милентије Поповић постојале две примедбе. Он је додао да се човек сусретне са реалношћу када преузме одговорност, да тада више не може да се критикује и седи са стране, већ да уради нешто конкретно.

Додао је да су званично данас почели радови на реконструкцији Oпште болнице Лесковац вредни 4,5 милијарде динара, и пренео информацију да је Милош Ћирић, начелник округа, добио решење за још један мандат 22.12. текуће године, честитао му и пожелео много успеха у даљем раду.