Вести

На предизборном скупу у Бобишту послата порука да је Бобиште увек уз СНС и Цветановића

Градски одбор Српске напредне странке Лесковац наставио је са организацијом предизборних скупова широм града.

Данас је скуп одржан и у приградском насељу Бобиште.

Председник Градског одбора Српске напредне странке Лесковац др сци. мед. Горан Цветановић је на овом, као и свим осталим скуповима, позвао све пристутне, али и све становнике Лесковца да 17. децембра изађу на биралишта и подрже листе Александар Вучић – Србија не сме да стане и Лесковац не сме да стане.

Подсетио је на улагања у овај крај:

„Откад сте са нама, драги суграђани, а дали сте нам поверење да руководимо градом, у своје насеље улазите осветљеним надвожњаком. Асфалтирана је преко 1700 метара улица Николе Ђурића, Борачка и Босанска. Уређен је канал (проширен и продубљен целом дужином и обложен бетонским плочама у дужини од 350м кроз насеље). Водоводна мрежа је реконструисана у Врањској, Борачкој и улици 10. бригаде. Укупно је уложено преко 100.000 евра.
Улагања у школске објекте била су усмерена и ка Основној школи Вук Караџић, односно издвојеном одељењу у Бобишту. Уведено је парно грејање, реновирани су тоалети, замењени су подови, уређен је хемијски кабинет, двориште школе, сто за стони тенис, учионица на отвореном-летњиковац). Преко 10 милиона динара инвестирано је у овај школски објекат. За децу и младе Бобишта, направљено је ново игралиште и на истом асфалтиран терен за кошарку, направљен терен за одбојку на песку, теретана на отвореном, сто за стони тенис, мобилијари. На објекту Месне заједнице постављена је нова столарија, аутобуска стајалишта су опремљена клупама, надстрешницама и огласним таблама.“
Истакао је да се амбуланта тренутно налази у приватном објекту и најавио да једна од планираних инвестиција подразумева управо изградњу нове амбуланте преко пута школског објекта.
Председник Цветановић се данас осврнуо на бројне наводе Ненада Здравковића и његових партијских колега који тврде да Лесковац нема планиране инвестиције за наредну годину и тада казао:

„Драги моји суграђани, саборци, долазимо до изјава мештанина вашег насеља, који носи не тако ласкав надимак. Нећу рећи који је надимак у питању, само ћу рећи да и није баш склон истини. Предизборна кампања коју воде Ненад Здравковић и његове колеге своди се на изношење неистина, на видео-клипове у којима се најављују НУЛЕ као будуће инвестиције нашег тима.
Верујем и сигуран сам да су те нуле оно што господин Здравковић и његове страначке колеге једино што могу понудити грађанима и једино што би грађани добили када би они, којим случајем, а то је немогуће, ипак добили прилику да са својим тимом управља градом, а ту прилику је четири пута већ имао. Не заборавите да је Живковић био председник Општине и одборник из његове одборничке групе, као и Прокоповић, а из његове партије и Коцић и др Маринковић. Подсетићу вас да је г. Цакић десет година био директор Пионира у време СПС-а до 2000. године, па је после тога прешао у Демократску странку и био директор РФЗО. У наше време је шест година био заменик директора РФЗО. То је око 20 година имања одговорности. С друге стране, иза нас, стоје значајни резултати. Километри путева, нема школе у граду која није прошла кроз неке радове и реконструкцију, укључујући и вашу школу о чему сам малопре говорио, преко 9000 подељених уговора за субвенције пољопривредницима, реконструисане амбуланте, нова опрема за болницу и Дом здравља, савременици смо највеће реконструкције главне зграде болнице - 42 милиона евра. Иза нас је изграђено постројење за пречишћавање отпадних вода, новоизграђена пијаца итд.

Дужан сам и да се осврнем на Фонд за младе таленте. Када они кажу да је то будућност, морам да их подсетим да сам га створио ја са својим тимом, а они су га угасили. Пет хиљада младих, образованих људи прошло је кроз тај Фонд и то је најбоље уложен новац, око 145 милиона динара, које млади заслужују. Али њихова идеја је да се Фонд преусмери на по једног студента. Значи, они би подржали једно дете са сваког факултета са великом сумом, а остале би занемарили. То ме и те како подсећа на гашење Фонда за младе таленте, а не би био први пут да су то урадили.
Њихове нуле заправо у реалним бројкама изгледају овако:
Нула обновљених здравствених установа, а ми преко 140.
Стопа незапослености младих (до 24 године) – 2012. године 53,2% посто, сада 24,7%. Запослили смо преко 10.000 људи, само у једној години 2046 особа и повећали стопу запослености за 5,6%.
Аутопутеви од 2000. до 2006. године 36 км, а сада 445 км пун профил, разлика је драстична.

Да знате како ће се те њихове нуле кретати у будућности.
Број улица и путева чија се реконструкција планира у наредној години на територији Лесковца – 12, заједно са тротоарима.
- Број школских објеката на којима се планирају радови (мањег или већег обима) – 15, а подсетићу вас и на издвајања за област образовања у износу од милијарду и 140 милиона динара, а само за дечје вртиће 400 милиона динара, а у њихово време је за целу област образовања издвајано 400 милиона. Њихов буџет је био 3 милијарде динара, дуг 2 милијарде, а сада буџет за наредну годину биће 6,7 милијарде динара. Највећу захвалност за стабилан буџет дугујемо Марији Милосављевић из Бобишта, која је шеф Одељења за финансије.
- У изградњи је и вртић у насељу Стара сточа пијаца.
И овде сам се осврнуо само на области које они помињу у свом предизборном споту.
Планом за наредну годину, у Лесковцу ће бити спроведени и пројекти попут:
- ОРИО пројекта, вредним 18 милиона евра, (10 милиона Влада Србије, 8 милиона Краљевина Холандија) захваљујући којем ће 20 хиљада кориснима добити нову канализациону мрежу.
- Наставка изградње Стартап ценра, а јуче га је посетила министарка за науку.
- Почетка изградње дистрибутивног центра у Зеленој зони,
- У циљу боље комуникације са самим градом биће повлашћене категорије и бесплатан превоз за пензионере, инвалиде, за најбоље ученике.
- Изградње објекта за контролисано управљање остацима животињског порекла, и тако даље, и тако даље....
А господа Здравковић и Цакић су до сада имали прилику да покажу да вас воле, поштују, имали су шансу, али нису је искористили. За разлику од њих, који су сами, гђа Оливера Пешић је увек окружена активистима, она има праву комуникацију са грађанима и захвалан сам јој за све што чини за наше суграђане из Бобишта, али и осталих крајева. Господин Здравковић је изјавио да је поносан што је увек одлазио у опозицију, па нека тако и остане, јер нема разлога да мењамо нешто што њему одговара. Нека остане поносни демагог, поносни опозиционар, нека се и даље води личним побудама, сујетом и користи, али ви имате довољно искуства и знања да процените ко вас воли и ради у вашу корист.
Не смемо да дозволимо да идемо уназад, зато Бобиште мора да иде напред и не сме да стане, Србија мора да иде напред и не сме да стане. Лесковац мора да иде напред и не сме да стане! Не смемо да се враћамо у прошлост, јер сви знамо каква је била прошлост. Живело Бобиште, живео Лесковац!“, поручио је председник Цветановић.

На самом почетку скупа, говорила је Марија Маринковић, адвокат из Бобишта која је захваљујући средствима за самозапошљавање покренула своју праксу и започела рад у свом граду:
„Иако нисам члан ни једне политичке организације, па ни Српске напредне странке, одлучила сам да данас будем са вама, јер сматрам да је важно подржати оне који цене образовање и дају ветар у леђа младима. На личном примеру, као нестраначка личност, сам се у то два пута уверила. Након завршетка приправничког стажа 2018. године. Тада сам, као један од кандидата са најбољим резултатима на тестовима, добила прилику да радим на месту судијског помоћника у Основном суду у Лесковцу. Други пут, када сам положила правосудни испит и решила да отворим адвокатску канцеларију. Наиме, децембра 2021. године, уз помоћ субвенција за покретање сопственог бизниса или самозапошљавање, Град Лесковац је подржао моју идеју и помогао ми са око 300 хиљада динара да остварим свој сан. Отворила сам своју адвокатску канцеларију где и данас радим посао који волим и за који сам се образовала.“

Данас се обратила и Емилија Васовић, мајка троје деце, рођена у Зајечасру,м чији супруг је пореклом са Косова и Метохије а која своју пордицу ствара и гради у Бобишту:
„Свим срцем подржавамо политику мира, политику стабилности државе коју спроводи председник Вучић, јер нам је као родитељима најважније да нам деца одрастају у сигурном окружењу. На путу родитељства много нам значи помоћ државе, али и града. Новац који добијамо за треће дете је заиста велики, и уверила сам се да како економски јачамо ти износи расту, а уводе се и нове мере као што су аутоседишта за бебе, суфинансирање уџбеника и новогодишњи пакетићи. Оно значајније, по мом мишљењу је то што ми данас имамо где да радимо и издржавамо своје породице на начин који раније није био могућ. Са поносом подржавам политичку идеју која је променила изглед Србије, изглед Лесковца и изглед Бобишта, па сад имамо нове ауто-путеве, нове булеваре, али и новоасфалтиране улице.“

Потпредседница Градског одбора Српске напредне странке Лесковац, народна посланица у три мандата и кандидат за одборника у Скупштини града Лесковца Оливера Пешић је данас говорила о овом месту, о политици Српске напредне странке и истакла да је лесковачки буџет стабилан, свакодневно са између 600 и 800 милиона динара и без задужеља због чега је градоначелник Цветановић више пута похваљен од стране председника Вучића:

„Поносна сам на све велике инвестиције у Бобишту, али сам поносна и на све мале пројекте, емитивне вредности, које су активисти Снс-а реализовали, зато се захваљујем свима вама, зато што смо заједно радили како би Бобиште било лепше место за живот. Ви сте наша снага! Људи су снага Снс-а. Кампања коју у Бобишту води кандидат за одборника у Скупштини Ненад Здравковић- познатији као Неша лажов заснива се на блаћењу Оливере Пешић, убеђивању грађана да сам радила само у свом интересу и да се нисам залагала за асфалтирање улица.

Драги суграђани, главна улица у Бобишту асфалтирана је у дужини од 1350 метара, а широка је 6 метара. Да је претходна власт асфалтирала главну улицу, ми бисмо са тих 1350х6 метара ширине асфалтирали 15 споредних улица. У уређење канала, а знате да је то био наш горући проблем, уложено је 35 милиона динара, да је претходна власт решила проблем канала и поплава, са тих 35 милиона смо могли да асфалтирамо још15 споредних улица и да цело Бобиште буде под асфалтом.

Сви се сећамо велике поплаве у Бобишту, када је дошао Борис Тадић и обећао да ће одмах, када стане киша, да реши проблем канала и никада се више није појавио, ни он, ни неко из локалне самоуправе. А Српска напредна странка је одмах, прве године по преузимању одговорности, решила проблем.
И баш тог Бориса Тадића је подржавао Ненад Здравковић и био је први на његовој листи. Па је онда мало био ЛДП и ко све може више да упампти колико је дресова променио и са ким се све удруживао и раздруживао, а све под паролом да се бори за бољи живот грађана и своје породице, а колико лоше живи за време руководства СНС-а и Александра Вучића видите и сами по вредности џипа који вози и по непокретностима које има на планинама и у иностранству.
Он каже да на републичком нивоу људи гласају за Александра Вучића, али на локалу за њега, то је његов једини циљ, да буде власт у Лесковцу.

У Бобишту у тиму Снс-а је преко 50 активиста из угледних породица. Тим Снс-а је сваке године све бројнији, исти људи су део од оснивања Снс-а, само се нови прикључују и на то сам најпоноснија јер људи су наша снага.“ Потпредседница Пешић је поручила председнику ГрО Лесковац др Горану Цветановићу да у Бобишту има велику подршку, зато што си мештани Бобишта захвални на решавању многих проблема и да знају да ће бити још инвестиција о у Бобишту и у Лесковцу.

Сви говорници позвали су да се 17. децембра на изборима гласачи определе за листе Александар Вучић – Србија не сме да стане и Лесковац не сме да стане под бројем 1.