Вести

Наш одговор на све неистине које су наши неистомишљеници изрекли биће победа

Председник Градског одбора Српске напредне странке и градоначелник Лесковца Горан Цветановић позвао је грађане и грађанке Лесковца да у недељу, 24.априла изађу на изборе и гласају.

Коментаришући политичку кампању, која је ушла у саму завршницу, рекао је да је ово била кампања у којој је Српска напредна странка претрпела многе увреде.

Наш одговор на све неистине и тешке речи које су наши политички неистомишљеници изрекли у претходном периоду биће управо победа у недељу, 24.априла – рекао је Цветановић.

Он је, овом приликом, истакао да су представници појединих политичких странака често уместо одговора на све што је СНС урадио у претходне три и по године прибегавали вређању Српске напредне странке, али и њега и његових сарадника.

-  Ми нисмо вређали, нисмо говорили неистину. И у овој кампањи, али и претходне три и по године трудили смо се да нам једини аргументи буду рад и обезбеђивање бољих услова за живот грађана – објаснио је председник лесковачких напредњака.

На све њихове увреде, према Цветановићевим речима, СНС је одговарао: смањењем незапослености за преко 3 хиљаде људи, увођењем реда у јавне финансије и враћање дуга демократа од 2 милијарде динара, давање субвенција пољопривредницима у укупно износу од око 160 милиона динара. Потом, награђивањем младих људи преко Фонда за младе таленте, набавком уџбеника за децу из социјално угрожених породица, редовном исплатом једнократне новчане накнаде за породиље и враћањем наслеђеног дуга по овој основи.

Говорили су за нас да смо бахати, а ми смо градили игралишта за децу. За три и по године изграђено је и уређено преко 20 спортских терена и игралишта за децу. На њихову констатацију да неодговорно трошимо новац, одговарали смо улагањима у школе. Причали су за нас  и да нам је битна једино лична корист, а ми смо реконстурисали све здравствене амбуланте на подручју града. На оптужбе да уништавамо културу у граду, реконструисали смо све домове култура, завршили позориште, доградили и адаптирали архив, уредили нову поставку у музеју, штампали књигу Лесковац између два светска  рата, као претходницу филму, дигитализовали биоскоп ЛКЦ. Организоваи Лајф, Ледамус, два пута представили изложбу о Лесковцу у галерији РТС-а - рекао је Цветановић.

Навео је да ће СНС сарађивати са свима који желе стабилну и сигурну будућност за Лесковац.