Вести

ОБАВЉЕНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ СТАНОВНИКА НАСЕЉА „ДУБОЧИЦА“

 

 

У Месној заједници „Дубочица“, у суботу, 13. јуна, спроведена је до сада најмасовнија акција превентивних прегледа лекара Савета за здравство Градског одбора Српске напредне странке Лесковац.

Своје здравље преконтролисало је 280 становника насеља Дубочица.

Поред младих лекара у реализацији акције били су укључени и лекари са дугогодишњим радним искуством, међу којима се нашао и председник Градског одбора Српске напредне странке Горан Цветановић.

Грађани су имали прилику да обаве контролу шећера у крви, крвног притиска, а по први пут спроведени су педијатријски и прегледи очног дна.

Ову акцију Савет за здравство Градског одбора Српске напредне странке покренуо је новембра прошле године и до сада је у оквиру ње прегледано око 1.000 људи.

Првобитни циљ акције био је да становници удаљених места који не могу да често контролишу своје здравље, добију стручне савете лекара, али је због великог интересовања акција проширена и на остале делове града.

Организатори ове последње акције били су активисти Градског одбора Српске напредне странке Месног одбора Дубочица I, II и III.