Вести

Обележен Међународни дан младих

Омладинска мрежа градског одбора Српске напредне странке Лесковац одржала је конференцију за новинаре поводом Међународног дана младих. Конференција је одржана на платоу испред Робне куће, где је постављен пулт на коме су дељени флајери и нови број Информатора Српске напредне странке.

Широм света 12. августа се обележава Међународни дан младих и промовише спремност и знање младих да активно помогну заједницу у којој живе. Тога дана се скреће пажња на питања која утичу на положај омладине у друштву.

У Србији се овај дан обележава од 2007. године, када је основано Министарство омладине и спорта. У Републици Србији има око 1,5 милиона младих што чини 20% становништва. Према последњем попису становништва у Лесковцу живи око 27000 младих људи од 15 до 30 година.

Желећи да покаже бригу за младе и њихову будућност, локално руководство града Лесковца је, на предлог Српске напредне странке, 2013. године обновило Фонд за младе таленте. Установљена је новчана накнада за најуспешније и најталентованије омладинце - студенте са просеком преко 9,5, најбоље спортисте-освајаче медаља, музичке таленте... Како би задржала најталентованије студенте локална самоуправа запошљава све оне који имају просек на студијама преко 9,00.

Младима је неопходна подршка како би им се омогућио бољи живот, а самим тим и квалитетнија будућност Србије, њен даљи економски развој и повећање наталитета.