Вести

ОБИЛАЗАК НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић је данас у пратњи градоначелника др Горана Цветановића посетио Народно позориште у Лесковцу и том приликом обишао све просторије позоришне зграде.

Директор ове установе Драган Марјановић је министру показао позоришну сцену на којој се поред представа одржавају и све значајне манифестације у граду, и похвалио се расветом, која је за разлику од неких ранијих периода солидна и истакао занимљив податак да се позоришна трупа овог позоришта састоји од 10 глумица и четири глумца. Тренутно је на репертоару 8 вечерњих представа и шест представа за децу.

Министар је желео да чује какве представе, поред дечјихи луткарских које су врло популарне, највише привлаче лесковачку публику и на који начин он испред Министарства може да помогне овом храму уметности. Директор је истакао да публика воли да погледа представе београдских позоришта са познатим глумцима, али је велики проблем то што су цене карата за такве представе високе те без обзира на изузетне техничке могућности лесковачког позоришта финансијски је немогуће уврстити овакве представе у репертоар. Министар је обећао да ће дати све од себе да се у најскоријем могућем року на лесковачким даскама које живот значе одигра нека значајна представа чија ће цена притом бити приступачна публици.