Вести

Одлични резултати на свим бирачким местима

Председник Градског одбора СНС-а и градоначелник Лесковца др Горан Цветановић захвалио се свим грађанима Лесковца, што су препознали значај јучерашњих избора, на које је изашло готово 40 посто, што је навећа забележена излазност од када се избори за савете месних заједница организују у Лесковцу.

Српска напредна странка забележила је одличне резултате на свим  бирачким местима, рекао је Цветановић, наводећи да је поверење напредњацима поклонило 43,45 процената гласача. СНС је победила у 89 од укупно 139 месних заједница и у 68 ће самостално руководити.

На конференцији за новинаре посебно је истакнуто да је СНС доминирала у свих 13 градских месних зајединица. Бирало се по 11 чланова савета, а СНС је освојила надполовичну већину у 9 месних заједница. То значи да ће СНС апсолутно у свих девет градских месних заједница самостално формирати савете, без учешће било ког коалиционог партнера. Самостално ће формирати савете и у приградским насељима Бобиште, Анчики, Синковце, као и у варошима Грделица и Предејане. Такође, у 55 сеоских месних заједница, СНС ће сама моћи да формира савете, јер је освојила већину мандата.