Вести

Одржана конференција за новинаре

Председник ГрО СНС др Горан Цветановић оценио је данас на конференцији за новинаре да је СНС у шест општина Јабланичког округа остварила историјски резултат.

Ово је референдумска победа Српске напредне странке и коалиције окупљене око ње, јер је, према прелиминарним резултатима Републичке изборне комисије, на нивоу Србије, освојила милион 727 хиљада 434 гласа,  што је 48,44 процената, или 158 мандата.

У Лесковцу је изборна листа ''Александар Вучић-Будућност у коју верујемо'' остварила још боље резултате, што је доказ да су грађани наградили наш рад и труд у протеклом периоду, рекао је Цветановић, захваљујући се суграђанима на указаном поверењу. „Демократска странка је у Лесковцу доживела потпуни дебакл јер нису успели да буду први чак ни испод црте, већ је УРС освојио већи број гласова од демократа“, рекао је Цветановић, додавши да СНС није добио највећи број гласова само на три бирачка места, у Горњем Крајинцу, Међи и Градашници.

„На бирачком месту Центар два, библиотека Радоје Домановић, СНС је од 1.361 гласача добила 606 гласова, ДС 99, односно, шест пута мање. Годину дана пре, при сличној излазности, ми смо имали 283 гласова, а демократе 386“, објашњавао је Цветановић, који је прозвао др Миодрага Стојковића из ДС-а.

„Поставља се морално питање да ли доктор Стојковић треба да буде народни посланик ако ДС није прешла цензус у граду где он живи“, питао је Цветановић.

СНС је најбоље резултате остварила у Јабланичком округу, па се Цветановић захвалио грађанима на „верности политици Александра Вучића“.

За те резултате заслужна је и екипа младих људи „омладина која је даноноћно била у свим активностима, која је показала да су будућност Лесковца и Србије управо они“, а који су данас добили поклоне у име ГрО.