Вести

ОДРЖАНА КОНВЕНЦИЈА У ЛЕСКОВЦУ

Актуелна Влада Србије успева у напорима да Србија, уз помоћ грађана, буде поносна, пристојна, достојанствена, јединствена и уједињена, да запосли младе и пензионерима обезбеди редовне пензије, рекао је председник Српске напредне странке Александар Вучић на конвенцији у Лесковцу.

"Све то смо успели и успећемо пристојном, модерном политиком, не вређајући никога", рекао је лидер СНС-а.

Како је истакао, присталице те странке треба да имају у виду да они који Србију желе да врате у прошлост, без обзира што се ни у чему не слажу и што једни о другима говоре и мисле лоше, могу да се уједине за само 24 сата како би преузели "дизгине власти". 


"И колико год да изгледа да имају мало подршке у народу, када се скупе и уједине могу да направе већину. И зато је важо да добро знате да опуштања нема, ни једног секунда, да је ово борба за будућност Србије у којој будућност Србије мора да победи прошлост и оне који су уништавали Србију у прошлости", поручио је Вучић. 

Према његовим речима, Србија је земља поштених и добрих људи који брину за своју земљу и будућност своје деце. 

Противницима је поручио да Србија више никада неће бити пред банкротом и да нашом земљом никада више неће владати тајкуни, као што је то било док су они били на власти. 



Запитао је противнике где је новац од свих силних растурених предузећа и приватизација, те шта су од тога донели у Бојник, Лебане, Власотинце, Црну Траву, Медвеђу, Грделицу, у Вучје, било где у Јабланичком округу. 

Подсетио је на већ придошле инвестиције у том делу Србије и обећао нове, које ће омогућити да се, како је рекао, запосли нових 1 500 људи. 

"Биће још нових инвеститора, спремни смо много да платимо да би људи улагали у сопствени бизнис. Спремни смо да помогнемо на све могуће начине", рекао је Вучић. 

Први човек напредњака се извинио грађанима тог дела Србије, кој су дошли у Лесковац да би присуствовали конвенцији, али нису успели да уђу.

Захвалио је свим пензионерима на томе што су, како је рекао, увек били уз своју државу, што су своју државу одлично разумели, што су добро знали како и на који начин можемо да обезбедимо редовну исплату пензија.

"А ја вам кажем да ће и убудуће имати сигурне и стабилне пензије које ће се само повећавати", навео је и додао: 

"Ви сте приметили, драги пријатељи, да ја никада не говорим о нашим политичким противницима, да не желим да изговарам речи које они изговарају нама. Ту се види разлика и мислим да људи разумеју како треба да изгледа пристојна и модерна Србија". 

Подсетио је на кампање пред изборе на којима је ДС изгубила власт. 



Биле су то, казао је, бесомучни спотови против Томе Николића који се нису скидали са екрана. 

"Сада, Србија постаје нормална земља, сада када нема њихове мржње. Зато хоћемо да побеђује љубав према Србији. И то ће бити наша борба, борба за отаџбину, нормалну, нашу једиу Србију", навео је. 

Поновио је да ће влада учинити све да доведе нове инвеститоре давањем повољних услова у Јабланичком, Топличком и Нишавсксом округу. 

"Сигуран сам у долазак још много већег броја инвеститора, како би и будуће младе генерације биле сигурне,а то ће смањити сиромаштво, а сиромаштво се смањује инвестицијама, али и новим школама и болницама", рекао је приметивши да му се сви смеју када он каже да ће обићи сваки тоалет у школама Србије како би се уверио да наша деца имају исте услове као и она у Европи. 

"За то ћу да се борим", рекао је Вучић и додао да упркос подсмесима од тога неће одустати. 

Истакао је да док коалиција на чијем је челу буде водила нову Владу Србије, док, како је рекао, буде имала поверење народа, Србија ће бити озбиљна и одговорна држава, независна и суверена земља. 

"Србијом нико други неће да управља осим њеног народа, њени грађани су ти који бирају владу. И нико други и нико више. Србија се налази на европском путу. Хоћемо да припадамо типу друштва које је демократско и уређено, каквом припадају европске демократије", навео је. 

Указао је и да је Србија успела да издржи притиске и да не уведе санкције Русији. 

"Србија је своја и има своју политику. И наша политика је да не вређамо никога и да оћутимо на различите увреде, па и када нас из региона нападну. Знам да бисте волели да им жестоко одговорим, то сам чинио, али сам убрзо после тога схватио да је боље да прећутите", рекао је први човек напредњака истакавши да је зато боље да се, како је рекао, они кају због својих тешких речи, него ми. 



Вучић је нагласио да се пред Србијом налазе два пута - један на којем су они који су пљачкали земљу и који би да је воде у изолацију, и други, пут који води у бућност, који није само "цвеће, мед и млеко". 

"То је тежак пут, али то је пут озбиљних и одговорних људи на којем ћемо да обезбеђујемо сигуран и стабилан раст. Он неће бити вртоглав, али биће сигуран и стабилан на којем ћете моћи да верујете својој држави када кажемо да ћемо да направимо фабрику или пут, да ћете то добити, а не само обећања у изборној кампањи", рекао је Вучић. 

Чланове и симпатизере коалиције окупљене око СНС, али и све грађане позвао је да се уједине око пристојне и модерне Србије, Србије у будућности. 

"Хоћу поред нас окупљених да имамо и много других када се избори заврше, јер нам је потребна јединствена и уједињена Србија која зна шта је пред њом и која мора да сачува своју стабилност, да запосли своју омладину, где пензионери примају веће пензије", поручио је Вучић.

 

ЦВЕТАНОВИЋ: СРПСКИ НАРОД ЗНА ШТА ЖЕЛИ И КОМЕ ВЕРУЈЕ, НАШЕМ ПРЕДСЕДНИКУ И ПРЕМИЈЕРУ

 

 Градоначелник Лесковца и члан Председништва СНС Горан Цветановић је рекао да се данас поново ради да би се грађанима обезбедила боља будућност, да ће у Јури посао у наредној години добити 700 до 1 000 радника, да ће Џинси запослити нове раднике, док град помаже да 500 грађана започне свој бизнис. 


"Српски народ зна шта жели и коме верује, нашем председнику и премијеру", рекао је Цветановић. 

Скупу се обратила и председница Удружења дистрофичара Јабланичког округа Гордана Стојановић која је рекла да актуелна влада води политику једнаких права за све грађане.

Навела је да су особе са ивалидитетом сада у много бољем положају јер су, између осталог, донети закони који пружају основ за њихову бољу заштиту и захвалила влади, премијеру и локалној самоуправи за све што чине. 



Млади предузетник Милан Стаменковић, који води своју фирму већ две године и запошљава четворо радника, поручио је младима да верују у политику лидера странке, која Србију води напред у ред развијених земаља Европе, али и да верују у себе и да преузму ствар у своје руке.

Председник ПУП-а, коалиционог партнера СНС, Милан Кркобабић рекао је да грађани желе добро организовану државу, ефикасне министре, али и социјално одговорну и праведну државу, која брине о немоћнима и слабима. 

Он је навео да су пензионери својим доприносом хтели стабилне пензије, али и да помогну својој деци и унуцима да живе добро и остану у Србији. 

"Кад је земља у опасности онда се брани, да ли неко треба да те пита да браниш земљу. Таква питања су излишна", рекао је Кркобабић. 

Председник Нове Србије Велимир Илић поручио је омладини Србије да је не преваре они који причају бајке, јер "једино Вучић говори истину и може да обезбеди сигурност, безбедност, нова радна места". 

"Грађани Србије 24. априла имају лак задатак, јер је на парламентарној листи на првом месту Александар Вучић, а за њим је сто места празно", поручио је Илић.