Вести

ОДРЖАНА ТРИБИНА У БРЕСТОВЦУ: ЦВЕТАНОВИЋ НАЈАВИО МОГУЋНОСТ ОТВАРАЊА НОВЕ ФАБРИКЕ

Сала Дома културе у Брестовцу била је мала да прими све који су желели да присуствују трибини Српске напредне странке.

Велики број Брестовчана и мештана околних села који су остали испред сале могли да прате дешавања на видео биму.

- За који дан отворићемо услужни центар како би мештани могли да своје послове заврше брзо, ефикасно и са што мање трошкова. Уколико добијемо ваше поверење у наредном пероду радићемо на формирању јединице ЈКП „Комуналац“ у Брестовцу која би се бавила одржавање паркова и игралишта, а за неколико дана почињу и радови на изградњи пијаце. Најбитнији пројекат за Брестовац и околину, је изградња водоводне мреже и водоводног крака до Брестовца како бисмо решили тај за нас велики проблем - рекао је Жикица Стојановић одборнички кандидат на листи "Александар Вучић - Србија побеђује".

Окупљенима се обратила и Ивана Стојковић Јовић која је говорила о подршци мајкама.

- Приликом преузимања одговорности у граду Лесковцу затечена су огромна дуговања у делу који се односи на једнократну новчану помоћ мајкама, односно породиљама. Све наслеђене обавезе су исплаћене, а једнокартна накнадна се редовно исплаћује. О деци у здравственој станици у Брестовцу брине педијатар, што је јако важно јер се тиме штеди и време и смањују трошкови - рекла је Ивана Стојковић - Јовић на трибини у Брестовцу.

Брестовчани су били у прилици да чују и камерни оркестар "Аморосо", али и глумца Ивана Јанковића.

Трибини су присуствовали и представници коалиционих партнера СНС-а на листи „Александар Вучић - Србија побеђује“.

- Ми ниједног тренутка нисмо условљавали градоначелника и драго нам је што нам је упутио позив да будемо део овог тима, ове коалиције. Капитен овог тима је Горан Цветановић, садашњи и будући градоначелник Лесковца. Наш циљ је да на овим изборима направимо најбољи резултат како бисмо наставили заједички рад на побољшању услова живота за грађане у свим местима - истакао је председник Градског одбора Српске народне партије у Лесковцу Александар Пејчић.

Грађанима се на крају трибине обратио и градоначелник Лесковца и председник лесковачких напредњака Горан Цветановић.

- Иако желимо позитивну кампању, морамо да се осврнемо на оно што раде и други. Кажите ми један једини објекат који су они отворили ? Живковић је две године био председник, али дајте један једини објакета који је оставио иза себе? Е то је та разлика између нас и њих. Затекли смо дуг од 2 милијарде динара. Колико је школа и вртића могло да се реновира, колико амбуланти и домова културе, колико је путева могло да се направи за тај новац за који су они пре нас задужили наш град - запитао је Цветановић.

Цветановић је најавио могућа нова велика улагања у Лесковац и отварање нових радних места. Према његовим речима немачка фабрика која се бави производњом ауто делова жели да отвори свој нови погон у Лесковцу или Крушевцу.

 

-  У питању је 4 000 нових радних места, али неће се одлучивати ни по баби ни по стричевима већ који град има бољи пословни амбијент. Инвеститор ће обићи оба града и сам одлучити где ће отворити фабрику, неће бити ургенција - казао је Цветановић.