Вести

Одржана трибина у Грделици

ГрО СНС Лесковац вечерас је одржао трибину у Грделици. Пред препуном биоскопском салом Дома културе у Грделици најпре се обратио угледни доктор медицине,  гинеколог Чедомир Јовић из Грделице. У  политику је ушао како би сопственим залагањем допринео да Грделица врати сјај мирне али економски јаке варошице каква је некада била.

На овој трибини за говорницом се нашла и Александра Илић, дипломирани инжењер архитектуре, која је одлучила да остане у родном селу. Она је говорила о томе каква је перспектива младих данас на селу и чему се могу надати. У уметничком дели програма учествовао је хор “Либеро“, глумац Драган Марјановић и КУД Абрашевић.

На крају трибине присутнима се обратио се и председник ГрО Лесковац др Горан Цветановић.

Говор:

Поштовани мештани Грделице и околних места, уважени канидати са листе Српске напредне странке за савете месних заједница, даме и господо,

Хвала Вам што сте се одазвали у овако великом броју и што је биоскопска сала у Грделици мала да прими све који су хтели да уђу.

Захваљујем се свима који су остали испред сале на подршци и разумевању. 

Дозволите ми да на почетку излагања честитам јубилеј, 5 година постојања и рада Српске Напредне странке.

 У том временском периоду наша странка учинила је много тога.

Енергија, одлучност, честитост, али и велика жеља за променама и прихватање европских вредности, учинили су да Српска напредна странка постане носилац промена у Србији.

Нико се у новијој српској историји није тако одлучно  ухватио у решавање нагомиланих проблема, као Српска напредна странка предвођена својим председником, господином Александром Вучићем.

Борба са корупцијом, организованим криминалом, тајкунима, вековним пљачкањем српске привреде  и свега што вреди, вратили су наду обичном човеку.

 Народ нам верује.  Знају да није све изгубљено, да ћемо вратити Србију на прави пут, и да  има наде за опоравак нашег друштва.

То поверење не смемо и нећемо никада изгубити.

Избори за савете месних заједница су још једна карика у циљу преузимања потпуне одговорности за покретање наше заједнице напред.

Зато ове изборе морамо схватити озбиљно и на њих изаћи у што већем броју.

Наступамо на листи која носи име нашег председника Александра Вучића.

Имао је политичке храбрости, али,  још важније од тога, поверење, да нам дозволи да наступамо под његовим именом.

 То поверење не смемо и нећемо укаљати.

Зато ћемо наредне недеље, 24 новембра, победити.

Због обећања датог председнику Вучићу који је од недавно почасни градјанин Лесковца морамо показати да вредимо, да смо најбољи, да нам људи верују и да нас прате.

Избори ће бити добра прилика да проверимо поверење бирача, и припремимо се за нове задатке и  изазове који се пред нас поставе.

Функционери странке стално су на терену,  по месним одборима, где од мештана 144 насељених места колико их има у Лесковцу, желе да чују шта је потребно, како се може помоћи, да ли су задовољни урађеним…

Лоше вођење политике наших претходника добило је свој епилог у краху досадашњих приватизованих фирми, вештачком одржавању појединих фабрика, селективном и произвољном субвенционисању, непостојању системских решења…

Чека нас огроман посао реструктурирања предузећа, раскидања лоших приватизација, враћања дугова, стварања пословне климе погодне за инвеститоре…

Ви мештани Грделице сведоци сте како је уништавана економија.

Ово место некада је било тако живо захваљујући фабрикама које су биле познате на простору целе екс Југославије.

 Сада када су оне пропале, пропада и цела Грделица.

Задатак локалне самоуправе је решавање инфраструктурних проблема.

Медјутим, економска ситуација налаже нам да се боримо за отварање сваког новог радног места, да запослимо људе али не на терет буџета већ у здравим колективима који производе доходак.

Морамо оздравити нашу економију и показати да смо одговорни и поштени људи, да имамо стабилну правну државу у коју се може улагати без ризика.

Да су наши радници добри, марљиви и стручни.

Битно је такође, да покажемо да ће месне заједнице водити  људи којима се може веровати, који држе дату реч и својим личним примером показују висок степен моралности и одговорности.

Вас Грделичане највише муче проблеми накнаде одузетог земљишта за изградњу Коридора 10. Град се труди да реши имовинско правне односе на овом простору и обезбеди што бољу цену накнаде за земљиште, мада су ова питања у надлежности републичке владе.

Вама смо обећали, и за који дан ће, најугроженије породице с овог подручја добити дрва за огрев од шума које се уништавају због проласка ауто пута.

До наредне летње сезоне биће окнчани проблеми власништва и одржавања базена и Грделичани ће моћи да уживају у њему.

Проблем водоснабдевања је један од горућих на овом подручју. Припремљена је пројектна документација. У решавање водовода кренућемо фазно јер смо свесни да у бужету нема новца за огромне и скупе инфраструктурне захтеве.

У Грделици и околним местима побољшаћемо здравствену зашиту. Врло брзо биће решен проблем небезбедног кретања пешака…

Оно што обећамо и што преко својих представника потражите од локалне самоуправа ми то и извршимо.

Оно што ми од Вас тражимо је да 24. новембра изађете на изборе и изаберете најбоље.

А најбоље Вам нуди Српска напредна странка.