Вести

ОЛИВЕРА ПЕШИЋ:БОРИЋЕМО СЕ ЗА ПРИСТОЈНУ И НОРМАЛНУ СРБИЈУ

„Данас смо овде како бисмо најоштрије осудили вандализам, насилни упад у Народну скупштину и уништавање јавне имовине који су се нажалост јуче и шрекјуче дешавали Београду, Новом Саду и Нишу…“, - рекла је Оливера Пешић, потпредседник Градског одбора Српске напредне странке у Лесковцу и народни посланик у Скупштини Републике Србије на почетку свог обраћања.

Пешићева је казала да не може да остане нема на фашистичко и вандалско понашање људи који себи дају за право да уништавају државну имовину и свој град, нападају припаднике полиције који свој посао раде часно и поштено.

То није пристојна, модерна и напредна Србија, то нису спонтана окупљања обичних грађана! То су испланирани напади и унапред осмишљени сценарији чији једини циљ је ширење мржње и насиља. А последица тога требало би да буде дестабилизација државног апарата, слабљење инситуција и правног поретка Републике Србије, а тиме и угледа наше државе. И то у тренутку када се започињу важни преговори о будућности наше државе које ће председник Вучић водити у наредних неколико дана.

Право доношења одлука у политици се стиче на изборима, радом и резултатима, а не бакљама и молотовљевим коктелима, у политичком рингу се надмеће идејама, речима и аргументима, а не паљењем имовине и рушењем. Насиље и вандализам су израз немоћи. А немоћ ових рушитеља је осведочена на изборима на којима нису успели да пређу ни цензус. Са тиме они не могу да се помире. Не могу да се помире са тим да је Српска напредна странка на челу са председником Александром Вучићем добио рекордну историјску подршку народа на изборима.

Хулигане не брине епидемиолошка ситуација, не занима их здравље грађана нити борба медицинског особља и здравственог система. Они руше због наводне издаје, миграната 5г мреже у тренутку када се Србија и читав свет боре против опасног вируса.

Потпредседница ГрО СНС Лесковац Оливера Пешић додала је и да Градски одбор Српске напредне странка Лесковац на челу са председником др Гораном Цветановићем представља пристојну и модерну Србију, савремен Лесковац који наставља путем развоја и просперитета, мира и стабилности, што су грађани недвосмислено показали 21. јуна.

Пристојни грађани Србије су шокирани бруталношћу и кукавичким нападима на припаднике полиције, и ја их уверавам и чврсто стојим иза ових речи: држава Србија ће успети да се одбрани од овог очајничког потеза распале опозиције да нас врати у јавашлук, насиље и политички мрак! Сачуваћемо мир за нашу земљу, заједно са нашим народом ћемо се борити и победити за пристојну и нормалну Србију у којој се никакав вид насиља не толерише! За сигурну и стабилну будућност све наше деце,“ – закључила је Пешићева.