Вести

ОМЛАДИНА ДЕЛИЛА СНС ИНФОРМАТОРЕ

Активисти Градског одбора Српске напредне странке Лесковац делили су грађанима Лесковца СНС информатор који је на конференцији за медије представио Горан Цветановић, председник ГрО СНС.

- До избора и наше победе преостало је 39 дана. Пред грађанима Србије Српска напредна странка стоји уздигнуте главе јер знамо да смо у претходним годинама учинили много за све наше грађане и земљу спасили сигурног банкротства. Тим експерата на челу са премијером Александром Вучићем донео је низ тешких одлука које су се одразиле и које се одржавају на стандард грађана. Све то имало је само један циљ да спречи банкроство земље и ми смо то учинили - рекао је на промоцији Инфоматора СНС председник лесковачких напредњака и градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Цветановић је истакао неке од резултата власти СНС у претходном периоду.

- Србија је данас земља са великим угледом у свету, поштована са запада, одлично сарађујемо са Русијом, арапским земљама и нашим суседима. Отварањем преговарачких поглавља за чланство у Европској унији упућен је сигнал страним инвеститорима да је Србија стабилна земља за улагање и да је земља са позитивним пословним окружењем. Све је то заслуга премијера Вучића и Српске напредне странке јер странка су људи, а у тиму наше политичке опције имамо велики број угледних људи и експерата. Политику премијера Вучића подржавају многи познати уметници, научници, спортисти. Поменућу војног аналитичара Мирослава Лазанског, чувеног редитеља Емира Кустурицу, оперског певача Јадранку Јовановић, спортску легенду Драгана Џајића - нагласио је Цветановић.

Градоначелник Лесковца је подсетио на неке од великих послова који су урађени у претходном периоду.

 

- Србија је последњих година постала велико градилиште. Само у претходних неколико месеци отворено је тридесетак километара ауто-пута. Сведоци смо да се убрзано ради на завршетку Коридора 10 кроз Грделичку клисуру. Завршетак ове трасе важан је и за економско оснаживање нашег градa. Када је Лесковац у питању своју будућност и економски развој видимо у отварању новог погона Компаније Јура у коме ће ове године бити отворено 1 000 нових радних места. Проширење капацитета најављују и друге компаније попут Џинсија где смо обезбедили 100 милиона динара за отварање новог погона, немачког Фалкеа сваке године по 100 нових радних места и других. Будућност је отварање самосталних радњи и предузећа и јачање предузетништва, а 2016. година је проглашена у Србији за годину предузетништва. Лесковац је већ дуго на том курсу: 99 одсто привреде у нашем крају чине мала и средња предузећа. Свима њима град сваке године помаже давањем субвенција и на тај начин смањујемо незапосленост. Од 23 000 људи колико је било без посла сада смо смањили ту цифру на 19 280. Наравно да је ситуација тешка и да наши људи живе тешко, а поготову наши најстарији суграђани. Не може се све одједном, Србија је плаћала и плаћа данас неодговорне политике наших претходника. Судбина је хтела да се Српска напредна странка преузимањем одговорности за вођење Србије и наш премијер Александар Вучић суоче са највећим искушењима. Задесиле су нас катастрофалне поплаве и мере штедње. Влада је морала да донесе болне одлуке о смањењу плата и пензија, али све те мере су за релативно кратко време уродиле плодом. Србија је спашена и сада сигурним корацима иде ка победу. Србија постаје модерна европска држава у којој се примењују модерни европси закони. Земља која постаје велике градилиште и земља инвестиција - истакао је Горан Цветановић, председник Градског одбора Српске напредне странке у Лесковцу.