Вести

ОМЛАДИНА ВЕРУЈЕ У ПОЛИТИКУ СНС И АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА

Демократе треба да одговарају пред законом због лажи да Српска напредна странка застрашује и терорише младе Лесковчане, поручили су представници Савета омладине Градског одбора Српске напредне странке Лесковац на конференцији за новинаре.

Млади напредњаци су позвали надлежне органе да испита све изнете тврдње и од омладинаца ДС-а затражи да изнесу конкретне доказе  ко је то уцењиван и застрашиван од стране СНС-а.

Свако ко долази у српску напредну странку долази добровољно  јер верује у политику и идеје СНС-а и Александра Вучића и ту види неку своју шансу и перспективу – рекла је Марија Стојановић, чланица Савета лесковачке омладине сНС-а.

Она је негирала изјаве демократа како млади данас не учесутвују у вршењу власти.

-  Зар они не схватају и не виде да Лесковац воде млади људи, као што су директори Дирекције за урбанизам и изградњу, Комуналца, ЈКП Грделице, начелник Управе за имовинско правне послове -  навела је Стојановићева.

Млади напредњаци тврде да је дегутантно то да демократе прозивају локалну самоуправу за небригу о младима иако се зна да је садашње руководство града обновило Фонд за младе таленте, који је био угашен од истих особа које сада критикују рад носиоца власти.

 

-  Преко овог фонда од 2012. године до данас је награђено више од 700 младих људи. Буџет Канцеларије за младе у овој години износи 3,5 милиона динара. Поређења ради, ранијих година ова Канцеларија није никада користила средства из буџета која су јој била намењена - закључила је Стојановићева.