Вести

ОСТВАРЕН НАПРЕДАК У ЗДРАВСТВУ

 

 

Савет за здравство Градског одбора Српске напредне странке одржао је конференцију за новинаре на којој је говорио о постигнутом напретку у области здравства у протекле три године.

На конференцији је присуствовао велики број лекара и начелника служби, као и директори Опште болнице и Дома здравља у Лесковцу.

Испред савета обратила се Мина Цветановић, члан овог савета и помоћница градоначелника Лесковца.

- Српска напредна странка има јасно дефинисане циљеве који су базирани, пре свега, на подизању квалитета лечења, али и на унапређењу положаја здравствених радника - рекла је Цветановић.

Она је додала да је за три године у Дому здравља број запослених на неодређено време смањен за 178, на основу чега је на име зарада остварена уштеда од преко 120.000.000 динара.

Када је реч о Дому здравља Лесковац у 2015. години настављена је адаптација и реконструкција готово свих здравствених амбуланти на целој територији града, а у ову сврху, према речима Цветановићеве, уложено је око 19.200.000 динара. Што се тиче пренетих средстава од стране локалне самоуправе она износе око 22.000.000 динара, додала је она.

-  Дуг Опште болнице Лесковац према добављачима приликом преузимања дужности био је око 130 милиона динара. После годину дана, тј. крајем 2014. године измирили смо обавезе према добављачима и на данашњи дан нема никаквих дуговања, нема неуговорених радника, и испод смо броја  од 1 257 запослених који је Влада Србије дала као максималан број запослених - речено је на конференцији.

Уз максимално ангажовање градоначелника Лесковац и председника Градског одбора СНС Горана Цветановића и менаџмента Опште болнице, за нешто више од две године донацијама привредника из нашег града ова установа је променила свој изглед.

За ово време уређено је 10 апартмана, адаптирани су санитарни чворови на неколико одељења и набављена је значајна опрема.

-  За сам крај желела бих да поменем нешто на шта смо сви у одбору веома поносни, а то је акција превентивних прегледа коју лекари Савета за здравство спроводе сваке суботе две године уназад - истакла је Мина Цветановић, члан Савета за здравство и помоћница градоначелника Лесковца.

 Она је додала и да је ова акција двоструко значајна, како за све младе лекаре који стичу искуство, тако и за грађане који у оквиру ових акција имају прилику да преконтролишу своје здравље.